Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 28

Nešluoti šaligatviai padės sutaupyti

Klaipėdoje jau apie mėnesį 122 gatvių šaligatviai šluotos sulaukia rečiau. Miesto valdžiai tokių priemonių teko imtis stingant lėšų.
Atnaujintos Danės krantinės kelia rūpesčių ir mažųjų laivų savininkams, ir čia vaikštinėjantiems miestiečiams.
Senamiestyje šaligatvių valymo dažnumas nebuvo sumažintas. / Eglės Petkutės/15min.lt nuotr.

Klaipėdoje iš viso valoma apie 400 gatvių. Vienos valomos nuolat, kitos – kas antrą dieną. Anot Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, šiuo metu gatvės šluojamos dar rečiau.

„Gatvių kol kas nevalome, nes neturime sniego, šluoti irgi nėra ko, nes lapai jau išgabenti, kai kur pakraščiuose yra tik žemių sankaupų. 122 gatvės šluojamos rečiau dėl to, kad skiriama mažiau lėšų. Iki šiol buvo šluojama kasdien, o dabar – du kartus per savaitę“, – sakė I.Šakalienė. Skaičiuojama, kad rečiau šluojant šaligatvius galima sutaupyti apie 43 tūkst. Lt per mėnesį. Sanitarijos lėšų, kurios skiriamos visiems metams, likę nebedaug, o jų turi pakakti iki metų pabaigos.

„Turėjome kreditorinių įsiskolinimų dėl praėjusios žiemos sniego valymo, patyrėme dideles išlaidas, todėl lėšų stinga ir turime suktis iš padėties“, – teigė valdininkė.

Kaip ir anksčiau, kasdien valomos Senamiesčio gatvės. I.Šakalienės teigimu, Senamiestis yra prioritetinė zona, svečiai neturi pajusti miesto problemų.

„Kol kas dėl to, kad šaligatviai rečiau šluojami, didelių problemų nėra. Manau, pasakyti, kad šiandien mieste nešvaru, negalėtume. Asocialūs asmenys visada parausia ir atliekų galima rasti, bet iš esmės nėra nešvaru“, – apibendrino I.Šakalienė.

Kaip šaligatviai bus valomi naujais metais, valdininkė kol kas negalėjo pasakyti.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius