Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 20

Sujetai ištikti šoko: per Užgavėnių šventę dvylikametė laimėjo pakuotę žiurkių nuodų

Panevėžio rajone, Sujetų miestelyje per Užgavėnes įvykęs nesusipratimas skamba visoje Lietuvoje. Šventinio žaidimo metu vienai dvylikametei renginio organizatoriai kaip prizą įteikė dėžutę žiurkių nuodų.
Sujetuose
Sujetuose / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Nesusipratimas įvyko Užgavėnių šventės metu. Renginį organizavusi Smilgių kultūros centro Sujetų padalinio vadovė, Sujetų bendruomenės centro „Liepa“ pirmininkė bei Gabrielės Petkevičaitės-Bitės muziejaus Puziniškyje muziejininkė Irena Lesvinčiūnienė šventinei programai sukūrė žaidimą. Jo metu bendruomenės nariai turėjo spėlioti, koks daiktas slypi po kiekviena raide žodyje „Užgavėnės“.

Atspėję reikiamą žodį viktorinos dalyviai gaudavo būtent tą prizą, kuris ir būdavo užšifruotas organizatorių surengtame žaidime. Nepasitenkinimo banga kilo po to, kai dvylikametė gretimo kaimo gyventoja, sušukusi „Žiurkė!“, atspėjo, kas slepiasi po raide „Ž“.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Sujetuose
Tomo Markelevičiaus nuotr./Sujetuose

Mergaitei buvo įteiktas pakelis, ant kurio puikavosi graužiko paveikslėlis. Tik vėliau paaiškėjo, kad pakuotėje buvo žiurkių nuodai.

Kilus nepasitenkinimui visos kritikos strėlės smigo į renginio organizatorę I.Lesvinčiūnienę, tačiau moteris tvirtino, kad įvyko nesusipratimas, mat parduotuvėje rinkdama prekes ji pagalvojo, kad perka pašarą žiurkėnams maitinti.

„Ž“ raidei norėjau nupirkti pašaro žiurkėnams, tačiau įdėmiau neįsiskaičiusi į užrašą etiketėje nupirkau žiurkių nuodų.

„Aš ne toks žmogus, kad piktybiškai tokius dalykus daryčiau. Tikrai atsiprašau dėl įvykusio nesusipratimo. Prekes rinkau pagal raides. Vieniems atiteko uogos, kitiems sultys, vafliai.

Pagal raidę „Ė“ buvau nupirkusi ėdalo vaikų augintiniams – kačiukams ir šuniukams. „Ž“ raidei norėjau nupirkti pašaro žiurkėnams, tačiau įdėmiau neįsiskaičiau į užrašą etiketėje ir nupirkau žiurkių nuodus. Jei būčiau perskaičiusi, kad ten nuodai, tikrai nebūčiau pirkusi. Labai gailiuosi ir išgyvenu. Atsiprašiau tos mergaitės tėvų“, – netramdydama ašarų kalbėjo I.Lesvinčiūnienė.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Sujetuose
Tomo Markelevičiaus nuotr./Irena Lesvinčiūnienė

Moteris tvirtino, kad po tokios bendruomenės reakcijos ar kai kurių gyventojų puolimo kitus renginius Sujetuose rengti jai nebekyla rankos. Moteris sakė, kad jaučia didelę nuoskaudą dėl to, kas įvyko.

Renginio organizatorės nesuprato ir kai kuriuos kitus prizus gavusių jaunųjų sujetiškių tėvai. Viena mergaitė namo parsinešė laimėtą šunų ėdalą. Šis prizas mergaitės itin nenudžiugino, mat kiti vaikai gavo jiems patiems skirtus prizus. Vaikus kiek pralinksmino nors tai, kad dovana patenkinti liko trys šeimos auginami keturkojai.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Sujetuose
Tomo Markelevičiaus nuotr./Sujetuose

I.Lesvinčiūnienė neatmeta versijos, kad šiuo nesusipratimu pasinaudojo ir jos nemėgstantys asmenys. Moteris tvirtino sunkiai suvokianti, kodėl šventėje buvusios kitos moterys, kurios vėliau apie incidentą pranešė policijai, apie žiurkių nuodus pradėjo kalbėti tik po to, kai prizas buvo įteiktas vaikams.

Organizatorės teigimu, visus prizus tos pačios moterys matė dar ir prieš renginį, bet nepasirūpino, kad žiurkių nuodai nepatektų į vaikų rankas.

„Gerai nors tiek, kad vaikas neatidarė pakuotės su žiurkių nuodais. Iki šiol man dar šokas, kad galėjau taip suklysti. Pasielgiau taip netyčia, todėl tikiu, kad bendruomenės nariai mane supras ir atleis, o man priešiški žmonės nustos pulti“, – tvirtino I.Lesvinčiūnienė.

Smilgių kultūros centro Sujetų padalinio vadove dirbanti I.Lesvinčiūnienė šias pareigas užima jau septynerius metus. Iki šiol jokių nusiskundimų dėl jos veiksmų sulaukta nebuvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius