Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 30

Net atslūgus karščiams Palangoje – ankšta

Nei prasidedanti darbo savaitė, nei sekmadienį pajūryje siautęs škvalas neišgąsdino Palangos poilsiautojų – rasti nakvynę kurorte sudėtinga ne tik savaitgalį, bet ir pirmadienį.
Palangoje net ir atvėsus – gausybė poilsiautojų.
Palangoje net ir atvėsus – gausybė poilsiautojų. / J.Vanagės nuotr.

„Kasdien į Turizmo informacijos centrą (TIC) kreipiasi po maždaug 300 žmonių. Dauguma jų teiraujasi dėl nakvynės, bet taip pat turistus domina ir kur jie galėtų iškeisti valiutą, skaniai pavalgyti, kokias ekskursijas galėtume pasiūlyti“, – sakė Palangos  TIC direktorė Alla Valužienė.

Savaitgalį į kurorto svečių klausimus turizmo atstovams atsakinėti teko itin intensyviai. „Pavargome, ypač ieškodami laisvų nakvynės vietų. Bet dirbdavome tol, kol suteikdavome svečiui norimą informaciją“, – teigė A. Valužienė. Labiausiai TIC direktorę stebino iš užsienio – Kaliningrado srities bei Lenkijos – atvykę bei iš anksto nakvyne nepasirūpinę poilsiautojai. Toks nerūpestingumas, A. Valužienės teigimu, neleistinas.

Dažniausiai į Palangą atvykę poilsiautojai norėtų apsistoti už maždaug 200 litų parai, tačiau po ilgų TIC darbuotojų paieškų pasiūlius pusšimčiu brangesnę nakvynę, neprieštaraudavo nė vienas.

Karštų orų į paplūdimius privilioti pramogautojai neleido atsikvėpti Palangos gelbėtojams. „Tokią didelę žmonių masę labai sunku suvaldyti, bet gelbėtojai dirbo savo darbą. Mums savaitgalį buvo normalios darbo dienos“, – kalbėjo Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas.

Ir nors vandens pramogų mėgėjų paplūdimyje buvo apstu, skęstančiųjų beveik nepasitaikė. „Gelbėti teko vieną nuo alkoholio apsvaigusį pilietį. Jis jau  į jūrą ėjo griūdamas, o pasiekęs vandenį nuvirto. Gelbėtojai jį ištraukė, bet vyras jau buvo „paragavęs“ vandens“, – apie savaitgalio darbus pasakojo J. Pirožnikas.

Kad galimoms nelaimėms užbėgtų už akių, kurorto gelbėtojai didžiulį dėmesį skyrė prevencijai. „Su žiūronais stebime situaciją tiek vandenyje, tiek krante. Tikrai negalima sakyti, kad pajūryje dauguma poilsiautojų girtauja, tačiau pasitaiko ir tokių. Pastebėję vartojamą alkoholį, gelbėtojai tokius poilsiautojus įspėdavo, o jei šie nepaisydavo draudimų, tekdavo kreiptis į policijos pareigūnus, kad šie sutramdytų nedrausminguosius“, – kalbėjo J. Pirožnikas.

Palangos komunalininkų vadovas Konstantinas Skierus atkreipė dėmesį, jog pastaruoju metu poilsiauti į Palangą atvyksta kultūringa publika. Dėl šios priežasties miesto tvarkytojams darbuotis lengviau – piktybinių niokojimų nepasitaiko. Nepaisant to, darbuotasi itin intensyviai. „Mieste ir pajūryje – labai daug žmonių, todėl mūsų tempai mažėja, nors darbą pradėjome keliomis valandomis anksčiau, nei įprasta. Savaitgalį labiausiai bijojome, kad dėl karščių neperkaistų ir nesugestų šiukšliavežės, šlavimo mašinos. Laimei, technika nepavedė“, – sakė K. Skierus. 
Komunalininkai šiukšles iš paplūdimių kasdien išveža 2 kartus, iš miesto centrinės dalies – 3 kartus.

„Nuo antradienio kiekvieną dieną vien iš paplūdimių išvežame apie 160 kubinių metrų šiukšlių, iš miesto – dar maždaug po 200 kubinių metrų. Dirbame didmiesčio ritmu“, – pripažino komunalininkų vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius