Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 04 09

Netikėta akcija Kaune – menininkas per tiltą šliaužė už Lietuvos vienybę

Antrą Velykų dieną, balandžio 9 d., ekscentriškomis akcijomis pagarsėjęs Kauno menininkas Ramūnas Jaras šliaužė per Aleksoto (Vytauto Didžiojo) tiltą. 14 val. prasidėjusią akciją vyras pavadino kukliu absurdo performansu už Lietuvos vienybę.
Akcijos akimirkos
Akcijos akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nuo Veiverių gatvės pėsčiųjų perėjos menininkas apie pusvalandį, stebint smalsiems praeiviams, šliaužė tiltu pėsčiųjų kelkraščiu.

„Daug kas viešai rašė ir kalbėjo, kad laikas nustoti nekęsti vieni kitų. Tačiau situacija nesikeičia. Galbūt akcijos absurdiškumas atkreips dėmesį į harmonijos visuomenėje būtinumą?

Performansas, kaip įprasta šiam žanrui, absurdiškas, tačiau jį galima iššifruoti taip: Kaunas yra tarp Suvalkijos ir Aukštaitijos, šie du regionai skiriami Nemuno upės. Atliekamas meninis veiksmas tai tarsi bandymas suvienyti du skirtingus etninius regionus.

Galbūt tai, kad per lietuviškiausią Lietuvos miestą eina regionų skiriančioji linija ir yra Lietuvos visuomenės susiskaidymo priežastis? Nes kur daugiau jos ieškoti? Akcijos pagrindinis akcentas (šliaužimas) autoriaus suprantamas kaip dar nuolankesnis, dar labiau nusižeminęs veiksmas nei atsiklaupimas. Tai aliuzija į siekį gauti nuodėmių išrišimą gulint ant bažnyčios grindų“, – prieš akciją aiškino R.Jaras.

Jo teigimu, renginys suderintas su visomis instancijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius