-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 05 /2016 10 06

Netikėtai mirė Kauno klinikų kardiochirurgas Algimantas Sasnauskas

Mirtis 58-erių metų širdies chirurgą Algimantą Sasnauską ištiko spalio 4 d., kuomet kartu su bičiuliais burlentėmis jis plaukiojo Kauno mariose.
Žvakės
Žvakė/ Asociatyvi nuotr. / Fotolia nuotr.

Manoma, jog garsų gydytoją pakirto širdies smūgis. Jis spėjo grįžti į Kauno marių krantą ir sukniubo.

„Niekada nesu girdėjęs, kad kolega būtų užsiminęs apie širdies negalavimus, nebuvo matyti jokių aiškių ligos ženklų. Gal tiesiog nesiskundė, nieko nesakė“, – portalui lrytas.lt teigė Širdies, krūtinės ir kraujagyslių chirurgijos klinikos vadovas, mirusiojo kolega profesorius Rimantas Benetis.

Algimantas Sasnauskas gimė 1958 metais Sibire, tremtyje. Mokyklą baigė Elektrėnuose. 1982 m. baigęs Kauno medicinos instituto Gydomąjį fakultetą, gydytojavo Vilkaviškio ligoninėje, Kauno miesto Kalniečių poliklinikoje, o nuo 1986 m. iki mirties Kauno klinikose dirbo gydytoju širdies chirurgu.

Žinias ir įgūdžius tobulino Lenkijos, Austrijos, JAV ir kitų šalių klinikose. Buvo aktyvus Lietuvos krūtinės ir širdies chirurgų draugijos narys. 2001–2008 m. vadovavo Kauno klinikų Širdies chirurgijos skyriui, buvo vienas geriausių širdies chirurgų klinikose, atlikęs daug sudėtingų operacijų.

Algimantas būdamas iš prigimties aktyvus, pats mėgo sportą, kitus skatino sportuoti ir būti aktyviems, bei praktikavo ir propagavo sveiką gyvenseną. Buvo aistringas muzikos mylėtojas.

Kardiochirurgo laidotuvės numatytos spalio 6 d. Kauno Petrašiūnų kapinėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius