Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 28 /15:09

Netinkamai Kazlų Rūdos mokyklose maistą ruošusiai įmonei – savaitė susitvarkyti

Marijampolės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (Marijampolės VMVT) sprendimu, laikinai sustabdyta Kazlų Rūdos Prano Dovydaičio pagrindinės ir šio miestelio pradinės mokyklų maisto ruošimo skyrių veikla. Griežtas sprendimas priimtas po planinio Marijampolės VMVT ir Kazlų Rūdos VMVT inspektorių patikrinimo. Abiejose Kazlų Rūdos mokyklose maistą ruošia UAB „Sotega“. Mokylos žada susitvarkyti per savaitę.
Valgykla
Valgykla / „Scanpix“ nuotr.

Patikrinimų metu nustatyta, kad tiek pradinėje, tiek pagrindinėje mokyklose maistas moksleiviams buvo ruošiamas netvarkingose, nešvariose patalpose. Šiuose maisto tvarkymo skyriuose neužtikrinamas būtinų savikontrolės sistemų procedūrų vykdymas, blogai valoma ir dezinfekuojama įranga ir inventorius, susidėvėję gamybos paviršiai, patalpose prikrauta pašalinių daiktų, laikoma nenaudojama įranga. Maistas buvo tiekiamas nesilaikant Vaikų maitinimo organizavimo tvarkos aprašo reikalavimų (suderintų valgiaraščių, patiekalų pateikimo dažnio, patiekalai gaminti ne tą pačią kalendorinę maisto pateikimo dieną ir kt.).

Mokyklų vadovės BNS teigė anksčiau pažeidimų valgyklose nepastebėjusios.

P.Dovydaičio pagrindinės mokyklos maisto ruošimo skyriuje nebuvo karšto tekančio vandens žalios mėsos ir šviežių daržovių ruošimo zonose. Daržovių sandėliavimo patalpose neveikė apšvietimo sistema, gamyba buvo vykdoma nesilaikant technologinių aprašymų. Žaliavos, produktai bei paruošti gaminiai buvo laikomi ne pagal reikalavimus, sudarant sąlygas atsirasti kryžminei taršai, netinkamai tvarkomi šalutiniai gyvūniniai produktai, nevedama jų apskaita.

Pradinės mokyklos valgykloje trūko šaldymo ir gamybos įrangos, daržovių apdorojimo zonoje nuotekų sistema buvo techniškai netvarkinga. Toje pačioje plautuvėje buvo plaunamas gamybinis inventorius, įranga ir valgymo indai. Rasta daugiau kaip 100 vnt. baltų ukrainietiškų kiaušinių su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais. Ne visas personalas dirbo su spec. drabužiais.

Dėl nustatytų pažeidimų laikinai sustabdyta maisto tvarkymo veikla abiejose Kazlų Rūdos mokyklose. UAB „Sotega“ nurodyta iki moksleivių atostogų pabaigos (šią savaitę) pašalinti nustatytus trūkumus. Atnaujinti veiklą įmonė galės tik po pakartotino inspektorių patikrinimo.

Mokyklų vadovės: trūkumai bus pašalinti iki atostogų pabaigos

Abiejų Kazlų Rūdos mokyklų vadovės BNS teigė besitikinčios, kad trūkumai bus pašalinti iki pirmadienio, kai į mokyklas po atostogų grįš moksleiviai.

„Šiandien sukalbėta. Rytoj į savivaldybę atvažiuos įmonės atstovai ir skubos tvarka viską sutvarkys. Manau, kad viskas bus gerai pirmadienį“, – teigė Prano Dovydaičio pagrindinės mokyklos direktorė Aldona Aputienė.

„Tiekėjas ruošiasi tvarkytis. Tikiuosi, kad bus suspėta tai padaryti iki mokinių atostogų pabaigos“, – sakė Kazlų Rūdos pradinės mokyklos direktorė Lina Laužaitienė.

Mokyklų vadovės taip pat teigė anksčiau pažeidimų valgyklose nepastebėjusios.

„Valgant maistą, negaliu pasakyti, kad pas juos vanduo teka iš po kriauklės“, – teigė L.Laužaitienė.

„Aš tik du mėnesius dirbu. Kitas dalykas – tie boileriai, matyt, buvo neįjungti ir niekas apie juos nepagalvojo, bet dabar yra elektrikai ir viskas daroma“, – sakė A.Aputienė.

Kazlų Rūdos Prano Dovydaičio ir šio miesto pradinėje mokyklose iš viso mokosi per 600 mokinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius