-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 03 19

Netradicinių daiktų – į sendaikčių turgų

Penktadienį Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“, prasideda tris dienas truksianti tradicinė tarptautinė sendaikčių ir antikvarinių daiktų mugė „Laiko ratu“. Joje pirmą kartą bus rengiamas unikalių dirbinių aukcionas.
Spalio 16, 17, 18 d. prekybos miestelyje URMAS, nuo 8–18 val. daugiau nei 300 antikvarų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos bei kitų užsienio šalių prekiauja įvairia senovine atributika
Kaune prasideda tris dienas truksiantis tarptautinis sendaikčių turgus. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šių metų renginys gausus svečių. Daugiausia, kaip ir ankstesniais metais, į Kauną atvyks senienų kolekcininkų ir prekybininkų iš Latvijos. Pasak Latvijos antikvarų gildijos vadovo Aleksandro Kitmanovso, lietuviai tebeperka įvairius sendaikčius, kai tuo metu krizės nukamuotoje Latvijoje susidomėjimas antikvariniais daiktais gerokai sumažėjęs.

„Ši sendaikčių mugė mums yra ypatingas renginys, ne tik vieta kažką parduoti. Čia vyksta bendravimas su senais kolegomis, mezgamos pažintys su naujais. Kaune vykstančią mugę lenkia tik sendaikčių turgūs Taline, organizuojami ten nuo sovietmečio“, – sakė A.Kitmanovs.

Į tradicinį renginį Kaune atvykstantys latvių sendaikčių prekybininkai atsiveža prekių, gautų iš Prancūzijos, Belgijos ir Olandijos. Tarp jų – išskirtiniai prabangūs indai, taip pat XIX a. vid. originali Napoleono portreto graviūra, atvežta iš Prancūzijos.

Ne pirmus metus organizuojame renginyje šiemet bus naujienų. Viena jų – aukcionas, kurio metu pirkėjai galės ne tik įsigyti retų senienų, istorinių vertybių, bet ir daugiau sužinoti apie jų istoriją. Planuojama, kad iš viso Kaune vyksiančioje mugėje dalyvaus per 300 antikvarų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius