Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 11

Netrukus į paskaitas pakviesiančio Vaikų universiteto vietos mažiausiems studentams užsipildė akimirksniu

Registracija į Vilniaus universiteto (VU) Vaikų universiteto žiemos sesijos paskaitas ir ekskursijas, skirtas jaunesniems moksleiviams (8 – 11 metų), užsipildė akimirksniu – vos per kelias valandas buvo užpildyta beveik 700 vietų. Nors vyresnieji buvo ne tokie aktyvūs, tačiau ir jiems skirtose paskaitose vietų nebeliko per kelias dienas.
Vaikų universitetas
Vaikų universitetas / VU nuotr.

„Jaunesnieji Vaikų universiteto studentai buvo aktyvesni už savo vyresniuosius draugus, nors abiejų amžiaus grupių moksleivių laukia labai įdomios paskaitos. Įdomu tai, kad ir praėjusios sesijos metu jaunesniųjų moksleivių susidomėjimas paskaitomis, vertinant pagal registracijos užsipildymo laiką, buvo didesnis nei vyresniųjų“, – teigia VU Vaikų universiteto organizatorė Aurelija Kondratavičiūtė.

Šios sesijos metu 8–11 metų moksleiviai galės išklausyti tokias paskaitas kaip „Pajūrio smėlio prisiminimai“, „Ilgiesi tikrų stebuklų – pradėk skaičiuoti“ bei ekskursijoms skirtą dieną apsilankyti VU Botanikos sode (tyrinėti uždaro grunto augalų kolekciją ar klonuoti augalus), VU Zoologijos muziejuje („Gyvūnų karalystė – neįtikėtina, bet tikra!”). Vyresnieji Vaikų universiteto studentai (12–15 metų) klausys paskaitas „Kaip kompiuteris prakalbo lietuviškai“ ir „Kriminalistiniai tyrimai Lietuvoje – mitai, tikrovė“, o ekskursijų dieną – VU Matematikos ir informatikos fakultete išmokti pasidaryti robotą ir jį valdyti ar apsilankyti VU Medicinos muziejuje.

Atlydėję tėvai ir mokytojai taip pat turės veiklos – jie galės klausyti jiems skirtų paskaitų, o tam, kad kartu su moksleiviais galėtų aptarti Vaikų universiteto paskaitų metu išgirstas ir pamatytas įdomybes, technologijų pagalba bus organizuojamos tiesioginės kai kurių paskaitų transliacijos.

Vaikų universiteto žiemos sesijos paskaitos prasidės jau sausio 15 dieną. Kiekvienos sesijos metu paskaitas išklauso apie 1500 jaunųjų studentų, o viso Vaikų universiteto gyvavimo metu susipažinti su Vilniaus universitetu ir praplėsti savo akiratį galėjo apie 10 000 moksleivių.

Visą dominančią informaciją apie Vaikų universitetą, būsimas paskaitas, taip pat peržiūrėti anksčiau vykusių paskaitų įrašus galima www.kviecia.vu.lt svetainėje internete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius