-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 02

Netrukus paaiškės, kokia įmonė išgabens šiukšles iš Kauno kapinių

2012 m. sausio 5 d. turėtų paaiškėti, kuri iš trijų įmonių laimėjo buitinių atliekų surinkimo Kauno kapinėse ir išvežimo viešojo pirkimo supaprastintą atvirąjį konkursą.
Šiuo metu Kauno kapinėse visos šiukšlės verčiamos į bendrus konteinerius.
Šiuo metu Kauno kapinėse visos šiukšlės verčiamos į bendrus konteinerius. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Atplėšus pasiūlymus pateikusių bendrovių vokus paaiškėjo, jog geriausią kainą pateikusios įmonės norimas gauti atlygis yra daugiau nei 20 proc. mažesnis nei kitų dviejų kompanijų. Pagal įstatymus konkurso rengėjai paprašė potencialios nugalėtojos pateikti ekonominį pagrindimą. Tam ji turi tris darbo dienas.

Jei atsiųsti paaiškinimai tenkins, geriausią kainą pasiūliusi įmonė bus skelbiama nugalėtoja.

Šiuo metu kapinių priežiūros darbus vykdo įmonė „Kapinių priežiūra“. Savivaldybės įmonė atliekų surinkimo ir išvežimo paslaugas perka iš bendrovės „Kauno švara“. Iki šiol ši procedūra, pagal 2002 metais priimtą Kauno miesto savivaldybės tarybos sprendimą, buvo vykdoma be konkurso.

Dokumente buvo nurodyta, kad tvarkyti mišrias komunalines atliekas savivaldybės teritorijoje pavedama bendrovei „Kauno švara“ iki rinkliavos už atliekų tvarkymą nustatymo.

Pastaroji rinkliava taip pat tarybos sprendimu buvo patvirtinta 2010 m. lapkričio 19 d. Šis nutarimas įpareigojo įmonę „Kapinių priežiūra“ organizuoti buitinių atliekų surinkimo ir išvežimo konkursą.

„Šią savaitę viskas turėtų paaiškėti. Gali būti, kad išlaidas atliekoms išvežti pavyks sumažinti bent penktadaliu“, – sakė „Kapinių priežiūros“ direktorius Evaldas Stankevičius.

Anot jo, nuo šių metų lapai, nužydėjusios gėlės ir kitos žaliosios atliekos kapinėse bus kompostuojamos, o kompostas panaudojamas naujoms kapavietėms įrengti.

Iš konkurso dalyvių taip pat reikalaujama visose 25-iose miesto kapinėse įrengti atliekų rūšiavimo konteinerius ir surinkti stiklą bei plastmasę.

„Išmesime mažiau šiukšlių, o tai reiškia, jog jų išvežimo paslaugos dar labiau atpigs“, – sakė E. Stankevičius.

Kauno miesto savivaldybės Administracijos direktoriaus Antano Nesteckio teigimu, konkursą reikėjo skelbti, nes to reikalauja įstatymai.

„Manau, kad viskas vyksta teisėtai“, – sakė A. Nesteckis.

Tuo tarpu  „Kauno švara“ buvo viešai paskelbusi, kad „Kapinių priežiūra“ negalinti pirkti buitinių atliekų surinkimo ir išvežimo paslaugų kitoje įmonėje, nes tai prieštarauja Miesto tvarkymo taisyklėms.

Ar įmonė skųs paskelbtojo konkurso rezultatus teismui, jei jie jai bus nepalankūs, kol kas neaišku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius