-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 20

Nevėžio upėje boninės užtvaros „gaudo“ neaiškios kilmės teršalus

Panevėžio mieste pasklidusius teršalus Nevėžio upėje boninėmis užtvaromis ugniagesiai „gaudė“ tris dienas – balandžio 8-10 dienomis. Bonines užtvaras nuėmus, jas ugniagesiams vėl teko statyti per Velykas. Teršalų gaudyklės dar ir šiandien nenuimtos.
Teršalai Nevėžio upėje
Teršalai Nevėžio upėje / Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr.

Pastatė užtvaras

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyriausioji specialistė Vilma Vaiginytė naujienų portalui JP patvirtino, kad ugniagesiai gelbėtojai Nevėžio upėje vėl pastatė bonines užtvaras teršalams gaudyti.

„Per šventes gavome informaciją, kad Nevėžio upėje, ties Taikos alėja, pastebėtos teršalų dėmės. Tai panašus atvejis, koks buvo ir balandžio 8-10 dienomis. Kaip visada, apie tai pranešė pilietiški panevėžiečiai. Teršalų kilmę aiškinasi aplinkosaugininkai. Ugniagesiai neatlieka tyrimų ir nesiaiškina, iš kur į upę pritekėjo teršalų. Mūsų pareiga pastatyti bonines užtvaras“, – aiškino V.Vaiginytė.

Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Teršalai Nevėžio upėje
Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Teršalai Nevėžio upėje

Tikrina išleidėjus

Bendrovės „Panevėžio gatvės“ direktorius Arvydas Zapalskis paaiškino, kad įmonės ekologas buvo nuvykęs į vietą ir bandė aiškinti, kas per teršalai ir iš kur teršalų šaltinis.

„Dar neįrodyta, kad tai naftos teršalai. Kone kiekvieną dieną apžiūrime ir tikriname bendrovei priklausančius išleidėjus, ar į Nevėžį iš jų nepatenka teršalai. Ties kiekvienu išleidėju stovi teršalų gaudyklės, todėl nesunku įsitikinti, kas patenka į upės vandenį“, – teigė A.Zapalskis.

Upės vandenyje žiedadulkės

Bendrovės vadovas jau antrus metus vadovauja „Panevėžio gatvėms“ ir, prasidėjus balandžio mėnesio lietums, sužino apie teršalus Nevėžio upėje.

„Pilietiški panevėžiečiai, pamatę teršalus upėje, iškart praneša apie juos ugniagesiams, o pastarieji pastato bonines užtvaras. Tai ne naftos teršalai, bet įvairios žiedadulkės ir su pavasariniu lietumi į upę patekę teršalai. Šie teršalai neviršija leistinų normų. Kita vertus, Nevėžio upėje galima pastebėti teršalus, bet tai ne naftos produktai. Bendravau su aplinkosaugininkais ir esame aptarę tuos upėje atsiradusius teršalus. Savaime suprantama, kad pasirodę teršalai žmones neramina, bet galiu nuraminti, kad tai ne naftos produktai“, – aiškino bendrovės „Panevėžio gatvės“ vadovas A Zapalskis ir sakė, kad boninės užtvaros šiek tiek sugaudo upės paviršiuje pasklidusius organinės kilmės teršalus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius