-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 21

Nidoje poilsiaujantis Lenkijos prezidentas apžiūrėjo ir Mingę

Nuo savaitės pradžios Nidoje ilsėjęsis Lenkijos prezidentas Bronislawas Komorowskis susitiko su Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite, aplankė Mingės kaimą.
Bronislawas ir Anna Komorowskiai
Bronislawas ir Anna Komorowskiai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Lenkijos prezidento viešnagės Nidoje faktas buvo kruopščiai slepiamas. Motyvuota tuo, kad tai privatus B.Komorowskio vizitas, o jo detalės, Lenkijos prašymu, neviešinamos.

„Lietuvos žinios“ praneša, kad Lenkijos prezidentas ilsėjosi atokioje vietoje, netoli jūros įsikūrusiuose poilsio namuose „Litorina“. Čia mėgo apsistoti ir nušalintasis prezidentas Rolandas Paksas.

Ketvirtadienį prie kolegos prisidėjo ir Lietuvos prezidentė D.Grybauskaitė. Tą dieną abiejų valstybių vadovai vaikštinėjo po kurortą, plaukiojo laivu po Kuršių marias ir pietavo restorane „Ešerinė“. Čia prezidentai užsisakė iš lašišų, sterkų ir ungurių išvirtos žuvienės bei keptų sterkų su voveraičių padažu.

„Šiam vizitui specialiai nesirengėme. Prezidentai valgius užsisakė iš įprasto mūsų meniu. Po pietų jie dar paprašė kavos, o išeidami mandagiai padėkojo ir sakė, kad buvo labai skanu“, – džiaugėsi „Ešerinės“ savininkė Regina Mockienė.

Penktadienio rytą D.Grybauskaitė grįžo į Vilnių, o B.Komorowskis išplaukė į kitoje Kuršių marių pusėje esantį Lietuvos Venecija vadinamą Mingės kaimą.

58 metų B.Komorowskis pabrėžia glaudžius ryšius su Lietuva. Lenkijos prezidento tėvai Zygmuntas Leonas Komorowskis ir motina Jadwiga Komorowska yra kilę iš Aukštaitijos. 2005 metais Varšuvoje išleistoje politiko knygoje „Dešine puse. Gyvenimas, politika, anekdotas“ („Prawą strona. Zycie, polityka, anegdota“) yra nuotrauka, kurioje pavaizduotas B.Komorowskio senelis Juliuszas Komorowskis, sėdintis Rokiškio rajone buvusio Kovališkio dvaro terasoje.

Rokiškio rajono valdžios atstovai penktadienį sakė ketinantys B.Komorowskį ateityje oficialiai pakviesti apsilankyti tėvonijoje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius