Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 03

Nina Puteikienė politikoje spaudžia stabdžius ir rinkimuose nedalyvaus

Klaipėdos taryboje aštuonerius metus dirbusi Nina Puteikienė, buvusio Seimo nario Naglio Puteikio žmona, pranešė neketinanti dalyvauti pavasarį vyksiančiuose savivaldos rinkimuose. Aktyviai opozicijai atstovavusi politikė tikina, kad tokiam sprendimui buvo net keli tvirti argumentai.
Seimo narys Naglis Puteikis su žmona Nina
Nina Puteikienė su vyru Nagliu Puteikiu / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Jūrų muziejuje dirbanti N.Puteikienė Klaipėdos taryboje dirbo nuo 2015-ųjų. 2019-aisiais jos vedama Centro partija užsitikrino tris vietas uostamiesčio taryboje.

Tačiau per šią kadencija pasikeitė ir pati partija, ir su N.Puteikiene rinkimuose dalyvavę politikai pakeitė kryptį.

Kovą vyksiančiuose rinkimuose nusprendusi nebedalyvauti N.Puteikienė tikino turinti tam net kelis motyvus, du jų pagrindiniai.
„Pirmas – visiškai aiškus. Aš neturiu platformos, su kuria galėčiau dalyvauti rinkimuose. Ta, su kuri aš atėjau į tarybą – pasikeitė, tačiau aš nepasikeičiau. Aš reaguoju, kokie žmonės aplink ir nenoriu, kad mano vardas būtų siejamas su bet kuo“, – teigė ji 15min.

Kitas tvirtas motyvas – asmeninis. N.Puteikienė prieš kelias savaites palaidojo savo 95-erių motiną. Pastaruosius metus mama gyveno N.Puteikienės namuose. „Kiti gal paprasčiau žiūri, tačiau aš galvoju, kad prisiėmusi žmogų – prisiimu ir atsakomybę už jį. Kas ta politika, palyginus su artimiausiais žmonėmis? Tam kartui ta politika nebe atrodo tokia aktuali“, – teigė pašnekovė.

Paklausta, ar žino, už ką balsuos artėjančiuose savivaldos ir merų rinkimuose, 22-ejus metus Klaipėdoje gyvenanti moteris atsakymo neturėjo.

„Nežinau... Man atgrasu tai, ką matome priešrinkiminiame lauke: gebėjimas pakeisti vėliavas, juolab kai tai daro žmonės, kurie politikoje yra ne vienerius metus“, – kalbėjo N.Puteikienė.

Kartu ji neslėpė nesulaukusi vilionių iš kitų partijų. „Žino, kad nesu dovanėlė, plaukianti pasroviui. Man svarbios vertybės ir galiu už jas pastovėti“, – teigė politikė.

Šioje kadencijoje ji išskyrė kelis darbus, kuriuos kartu su aktyviais klaipėdiečiais pavyko įgyvendinti. Tai ir Girulių miško išsaugojimas, ir kova už istorinio Klaipėdos pašto išsaugojimą.

Artimiausiam laikui ji neslepia turinti nemažai planų. Iš spaustuvės atkeliauja knyga „Su jūra mes didesni“, skirt Klaipėdos krašto prijungimui prie Lietuvos šimtmečiui. Vasarą turi planų prisidėti prie ekspedicijos po povandeninę Baltiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius