-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 30 /11:20

NKC pradeda skiepyti gyventojus nuo COVID-19 prekybos centruose

Ketvirtadienį gruodžio 30 d., Vilniaus „Akropolyje“ prasideda vakcinacijos turas, kuris tęsis kituose sostinės ir didmiesčių prekybos centruose. Čia įrengtoje mobilioje vakcinacijos vietoje saugiomis vakcinomis nuo koronaviruso (COVID-19) bus galima pasiskiepyti greičiau ir patogiau, be išankstinės registracijos visiems gyventojams ir vaikams nuo 12 metų, o galimybių paso galiojimą pratęsti vietoje arba tą pačią dieną, rašoma Nacionalinio kraujo centro pranešime žiniasklaidai.
Kaune pradėti skiepyti senjorai, kuriems - virš 80 metų
Vakcinacija / Aliaus Koroliovo / 15min nuotr.

Laikinas mobilus vakcinacijos punktas Vilniaus „Akropolyje“ veiks gruodžio 30 d., 11.00-16.00 val., prie 3-iojo įėjimo (viduje), nuo Ozo g.

Vėliau NKC vakcinacijos turas tęsis kituose prekybos ir pramogų centruose sostinėje bei šalies didmiesčiuose, bendradarbiaujant su Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija (LNTPA), kuri vienija didžiuosius šalies prekybos centrus. Šiuo metu tariamasi su prekybos centrais „Ozas“, „Panorama“, Ogmios miestas, Vilnius Outlet, VCUP, Kauno „Akropolis“. Apie kitas turo išvykas bus skelbiama iš anksto, kad gyventojai žinotų, kur galima pasiskiepyti greitai ir patogiai.

Atvykstant skiepytis į šį vakcinacijos punktą nebūtina išankstinė registracija, reikia turėti tik asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, kad sveikatos priežiūros specialistai galėtų reikiamus duomenis suvesti į duomenų bazę ir pratęsti galimybių paso galiojimą. Pasiskiepyti bus galima kompanijų „BioNTech“ ir „Pfizer“ sukurta vakcina „Comirnaty“, kuria vakcinuotis gali visi suaugusieji ir vaikai nuo 12 metų – tiek 3-aja sustiprinančia, tiek pirma ir antra dozėmis.

„Per visą Lietuvą gausis kokie 15 prekybos centrų. Mums labai svarbūs srautai, mums svarbūs žmonės“, – žurnalistams sakė centro vadovas D.Gutauskas.

Jis teigė, kad pirmąją akcijos dieną Vilniaus „Akropolyje“ paruošta 300 vakcinų. Įstaigos vadovas teigė besitikintis kiekvienos akcijos metu paskiepyti bent po 100 žmonių.

D.Gutauskas taip sakė tvirtino, kad bus galimybė į laikinąjį vakcinacijos punktą pristatyti ir daugiau vakcinų, jeigu bus toks poreikis.

Pasak jo, prekybos centruose bus sudaromos galimybės pasiskiepyti ir žmonėms, neturintiems galimybių paso.

Pasak jo, artimiausiu metu bendradarbiaujant su LNTPA bus atidaryta ir dar daugiau naujų vakcinacijos vietų Vilniuje ir kitų didžiųjų miestų prekybos centruose.

Ši iniciatyva įgyvendinama bendradarbiaujant su LR Vyriausybe ir Sveikatos apsaugos ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius