Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 02

NMA vadovu Andrius Palionis pasirinko premjero patarėją Aleksandrą Muzikevičių

Vieną iš dviejų galimų Nacionalinės mokėjimo agentūros vadovų rinkęsis žemės ūkio ministras Andrius Palionis nusprendė, kad tinkamesnis – premjero patarėjas Aleksandras Muzikevičius. Tai 15min patvirtino pats Sauliaus Skvernelio patarėjas.
Aleksandras Muzikevičius
Aleksandras Muzikevičius / LVŽS ir 15min nuotr.

A.Muzikevičius 15min pabrėžė, kad ministro įsakymo, kuriuo jis būtų skiriamas NMA vadovu dar nėra, nes jo kandidatūrą tikrina tarnybos.

„Kaip suprantu, dabar vyksta patikra per tarnybas“, – 15min trečiadienį sakė jis. Nepaisant to, A.Muzikevičius jau gavo raštą, kad A.Palionis pasirinko jį.

Žemės ūkio klausimais premjerui patariančio A.Muzikevičiaus patikimumas buvo tikrintas ir prieš jam tampant premjero patarėju, jis turi leidimą dirbti su slapta informacija.

„Buvo atlikta, taip, bet yra procedūra, yra tvarka“, – pabrėžė jis.

Valstybės tarnybos departamentas (VTD) buvo atrinkęs du geriausiai NMA direktoriaus konkurse pasirodžiusius pretendentus – A.Muzikevičių bei NMA Kontrolės departamento direktorių Liutaurą Šimkų. Iš jų žemės ūkio ministras turėjo pasirinkti vieną.

Anksčiau žiniasklaidoje buvo reiškiamos abejonės dėl konkurso, kuriame rinktas NMA vadovas, skaidrumo, nes atrankos komisijoje dalyvavo A.Muzikevičiaus kolega, Vyriausybės kanclerio pavaduotojas Alminas Mačiulis ir su A.Muzikevičiaus kuruojama žemės ūkio sritimi susijusi Žemės ūkio ministerijos Strateginių pokyčių valdymo grupės vadovė Virginija Žostautienė.

VTD anksčiau 15min pateikė informaciją, kad jie nuo šio klausimo nenusišalino. Vėliau Vyriausybė pranešė, kad A.Mačiulis šio klausimo išaiškinimo prašė Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos. ŽŪM 15min parašė, kad nesant interesų konflikto, nebuvo ir pagrindo V.Žostautienės nusišalinimui iš komisijos.

A.Muzikevičius 1999-2011 metais vadovavo ŽŪM Gyvulininkystės ir veterinarijos skyriui, vėliau 4 metus dėstė paskaitas Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Veterinarijos akademijoje.

Jis yra įgijęs Gyvulininkystės technologijos bakalauro laipsnį, Vadybos ir verslo administravimo magistro laipsnį, Gyvulininkystės technologijos magistro laipsnį bei Biomedicinos mokslų daktaro laipsnį.

S.Skvernelio patarėju A.Muzikevičius tapo 2017 metų viduryje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius