Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 17

Nori darbo? Nusirenk!

Apsinuoginusi mergina šiandien gali gauti ne tik modelio, striptizo šokėjos ar prostitutės darbą. Dažais prekiaujanti įmonė „Srava“ ieško administratorių, kurios klientus turėtų aptarnauti pusnuogės.
Šiame dažų centre dirbs pusnuogės administratorės
Šiame dažų centre dirbs pusnuogės administratorės

„Papildomos sąlygos – pirminiame etape (maždaug 1mėn.) klientų pritraukimui darbas itin seksualia, peršviečiama apranga“, – rašoma bendrovės „Srava“ darbo pasiūlyme.

Minimalios žinios, atsparumas stresui

Bendrovė ieško dviejų administratorių, kurios turėtų aptarnauti klientus bendro pobūdžio klausimais. Reikalavimai nedideli – minimalios administracinės žinios. Darbas peršviečiama apranga nurodomas tik kaip papildoma sąlyga. Kaip privalumai nurodomi komunikabilumas, patraukli išvaizda ir... atsparumas stresui.

Įmonės savininkas Robertas Draskinis tikisi, kad naujame dažų pardavimo centre „Spalva“, įsikūrusiame sostinės Ateities gatvėje, pusnuogės merginos dirbti pradės jau po poros savaičių.

„Po pirmo mėnesio mes tą laikotarpį, kada reikia dirbti peršviečiama apranga, galbūt pratęsinėtume periodiškai. Po bandomojo laikotarpio pasiliktume vieną iš dviejų administratorių – tą, kuri geriau dirbs“, – dėstė R.Draskinis. Jis neslėpė, kad jau turi iš ko rinktis.

Žmonos kailiu išbandyta

Kelnaites galima vilkėti, o viršutinė dalis gali būti tik pora kriauklelių ar juostelė ant suknelės.Merginų apranga, pasak R.Draskinio, keisis. „Su peršviečiama suknele reikės dirbti – tokia nei nuoga, nei apsirengusi. Kelnaites galima vilkėti, o viršutinė dalis gali būti tik pora kriauklelių ar  juostelė ant suknelės. Po to gal reikėtų su  kombinezonu dirbti, galbūt be liemenėlės, kad pro šalį kažkas šviestųsi“, – reikalavimus pretendentėms į administratores vardijo „Srava“ savininkas.

Anot jo, pusnuogės administratorės įmonei padarys didžiulę reklamą: „Siekiame skandalo, atvirai pasakius, Marijos žemėje. Skandalas tai reklama. Bloga reklama irgi reklama.“

Tokia praktika, kai klientus pasitinka pusnuogė darbuotoja, dažų bendrovės savininko teigimu, jau išbandyta. Anksčiau taip darbavosi paties R.Draskinio žmona. „Netgi mano žmona  dirbo panašiam centriuke su „šabašnikais“. Jie apsipirkę vėl grįžta pavarvint seilę į tą dekoltė“, – svarstė R.Draskinis.

Skirta „šabašnikams“

Jis teigia manąs, kad galbūt dalį klientų atbaidys, tačiau atgarsio vis tiek esą sulauks neįtikėtino.

„Mes dirbam ne tik su didmena, bet ir su statybininkais, „šabašnikais“. Ateis ten klientai, gaus pasiūlymus ir tuo pačiu bus penas jų akims. Čia kaip ir kokį žurnalą, kur nėra ko skaityti, perka būtent to mentaliteto žmonės – ne teisininkai, ne kažkas“, – filosofavo R.Draskinis.

Darbu susidomėjusios merginos yra prašomos atsiųsti kelias nuotraukas visu ūgiu. Joms žadamas 1500-2000 Lt atlyginimas atskaičius mokesčius.

Įžvelgia seksualinį priekabiavimą

Lygių galimybių kontrolierės patarėjas viešiesiems ryšiams Valdas Dambrava teigia manąs, kad įmonėje pusnuogės moterys ilgai neišdirbs.

„Nemanau, kad ilgai taip galės parduotuvė veikti, anksčiau ar vėliau kas nors pasiskųs“, – „15min“ sakė V.Dambrava.

Lygių galimybių įstatyme išvaizda nėra numatyta kaip galimas diskriminacijos pagrindas. Skųstis galima tik tuomet, jei žmogus yra diskriminuojamas dėl lyties, lytinės orientacijos, negalios, amžiaus, rasės, etninės priklausomybės, tautybės, religijos, tikėjimo, kalbos, kilmės, socialinės padėties, įsitikinimų ar pažiūrų.

V.Dambrava teigia, kad peršviečiama dažų centro administratorių apranga gali išprovokuoti seksualinį priekabiavimą, kuris jau galėtų būti skundo pagrindas.

„Jis gali būti abipusis, nes tiek dirbanti pusnuogė administratorė provokuoja klientą, tiek klientas gali pradėti priekabiauti. JAV buvo toks atvejis, kai kavinėje vyrus aptarnavo itin trumpu sijonu vilkinti mergina. Jie parašė skundą ir laimėjo teismą dėl seksualinio priekabiavimo“, – pasakojo lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos atstovas.

V.Dambrava teigia, kad Lygių galimybių įstatymą reikėtų tobulinti ir įtraukti keletą naujų diskriminavimo pagrindų. „Lygių galimybių įstatyme nėra numatytas diskriminacijos pagrindas dėl išvaizdos. Mes kėlėm tokią problemą, nes gaunam skundų, kad pavyzdžiui, reikalinga nepriekaištinga išvaizda – tai ką tai reiškia?“ – sakė V.Dambrava.

Visgi paprastai skundų dėl išvaizdos Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba nesulaukia. Reikalavimai dėl tam tikrų išvaizdos detalių yra reikalingi kai kuriose įstaigose – bankuose, pavyzdžiui, privalu dėvėti uniformą. Tačiau niekas esą dėl to nesiskundžia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius