Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 03

Nori referendumo dėl referendumo

Į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) kreipėsi Pensininkų partija, norinti inicijuoti referendumą dėl Referendumo įstatymo pakeitimo. Pensininkai norėtų rinkėjų parašų skaičių, reikalingą inicijuojant referendumą, sumažinti 6 kartus.
Rinkimai
Pensininkų partija siekia supaprastinti referendumų inicijavimo tvarką. / Dainiaus Labučio/dienraščio L.T. nuotr.

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas portalui 15min.lt sakė, kad pensininkai kol kas tik teiravosi dėl priėmimo, tačiau į jį dar neužsirašė. Iniciatoriams, jei jie neatsisakys referendumo idėjos, pirmiausia reikės surinkti 300 tūkst. jiems pritariančių rinkėjų parašų.

Referendumu jie kaip tik ir nori nustatyti, kad referendumui rengti užtektų 50 tūkst. ar 100 tūkst. parašų. „Jeigu būtų nustatyta, kad tų parašų užtenka 50 tūkst.,  tuomet referendumai vyktų turbūt kasmet. O referendumo kaina – apie 18 mln. litų“, – sakė Z.Vaigauskas.

Tačiau pensininkams šiuo atveju valstybės pinigai nerūpi. Jie užsimojo ginti demokratiją. Pensininkų partijos lyderis Vytautas Kadžys portalui 15min.lt sakė, jog surinkti prieš inicijuojamą referendumą  reikalingus 300 tūkst. parašų – nerealu. Tuo tarpu kitų būdų nei atšauti nevykusį Seimo narį, nei pakeisti blogą įstatymą rinkėjai neturi. Todėl esą žmonės ir eina į gatves, ir daužo Seimo langus, nes kitokių demokratijos būdų jiems nepalikta.

Anot V.Kadžio, referendumą dėl referendumo inicijuojantys pensininkai imsis rinkti parašus, o Seimas, jei pritars jų idėjai, gali tiesiog pakeisti Referendumo įstatymą. Tuomet milijonų išleisti šįkart nereikėsią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius