Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2011 09 02

„Vilniaus troleibusai“ norėtų suskaičiuoti, kiek žmonių sostinėje važinėja troleibusais

Savivaldybės įmonės „Vilniaus troleibusai“ ir „Susisiekimo paslaugos“ norėtų suskaičiuoti, kiek keleivių kas dieną važinėja sostinės troleibusais. Pavasarį troleibusų parkas išbandė privačios bendrovės paskolintą automatinę keleivių skaičiavimo įrangą. Tačiau paklausti, ar ketinama tokią įsigyti, minėtųjų įmonių vadovai aiškina, kad apie tai kalbėti dar anksti.
Prie naujosios tvarkos, kai į troleibusus ar autobusus lipama tik per priekines duris, teks įprasti ir keleiviams, ir vairuotojams.
Troleibusas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nuo balandžio iki liepos mėnesio sostinėje 2-ojo maršruto troleibusuose buvo sumontuota kompiuterizuota keleivių skaičiavimo sistema. Per šį bandymą aiškintasi, kuriose šio maršruto stotelėse ir kokiu metu sulaukiama daugiausia keleivių. Pranešama, kad troleibusų parkas pasinaudojo įmonės „Fima“ įranga. Per tris mėnesius įranga fiksavo, kad daugiausia keleivių į troleibusus įlipa „Vinco Kudirkos aikštės“, „Stoties“ ir „Karaliaus Mindaugo tilto“ stotelėse.

„Vilniaus troleibusų“ direktorius Vidmantas Romualdas Striška 15min.lt sakė, kad  tris mėnesius trukęs bandomasis projektas įmonei nieko nekainavo. „Bendrovė pristatė įrangą, parodė, kaip ją reikėtų naudoti“, – sakė jis. Anot direktoriaus, tokios įrangos sumontavimas troleibusuose leistų tiksliai nustatyti, kuriais troleibusais važinėja daugiausia keleivių, ir pakoreguoti transporto tvarkaraščius taip, kad būtų išvengta keleivių spūsčių.

„Tai bus galima pamatyti ir įvedus elektroninį bilietą. Tačiau mes nematytume vadinamųjų zuikių“, – pridūrė jis.

V.R.Striška neatsakė, kiek miestui kainuotų tokios įrangos sumontavimas į visus troleibusus. To 15min.lt negalėjo pasakyti ir savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ direktorius Gintas Bliuvas.

Jis aiškino, kad sostinei būtų gerai turėti automatinę keleivių skaičiavimo sistemą, tačiau esą apie tai kalbėti dar yra anksti. „Šiuo metu yra aptarinėjami vykusio bandymo rezultatai. Apie įrangos pirkimą nėra jokios kalbos, kol kas yra tik pati idėja, daugiau nieko“, – aiškino G.Bliuvas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje