-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 10 10

Norintys šildymo sezoną gali pradėti anksčiau

Šilumos tiekėja „Kauno energija“ informuoja, kad, esant vartotojų pageidavimams, įstatymai leidžia šildymo sezoną pradėti anksčiau, nei jis oficialiai paskelbiamas. Oficialią šildymo sezono pradžią įstatymo nustatyta tvarka skelbia miesto savivaldybės administracija kai tris paras iš eilės vidutinė oro temperatūra yra žemesnė nei 10 laipsnių.
Šildymo sezonas
Šildymo sezonas / 15min.lt nuotr.

Nepriklausomai nuo to, ar yra paskelbta šildymo sezono pradžia, ar ne, daugiabučių namų gyventojai turi teisę patys nuspręsti dėl savo pastatų šildymo pradžios. Tai turi būti nuspręsta gyvenamojo namo bendrasavininkių susirinkime daugumos balsais (50 proc. + 1 gyventojas). Tuomet, vartotojus teisėtai atstovaujantis asmuo, t.y., bendrijos pirmininkas, jungtinės veiklos įgaliotinis arba Administratorius apie gyventojų sprendimą turėtų informuoti šilumos tiekėją. Fiziškai šildymą įjungia ir parametrus sureguliuoja namo prižiūrėtojas.

Gyventojams, kurie gauna kompensacijas už šildymą, įjungus jį anksčiau oficialios šildymo sezono pradžios, šios kompensacijos nebus skaičiuojamos.

„Kauno energija“ pabrėžia, kad tiekia šilumą tik iki pastatų įvadų. Pastatų viduje už šilumos ir karšto vandens sistemų priežiūrą bei remontą yra atsakingi gyventojų pasirinkti pastatų administratoriai ir kvalifikuoti šildymo bei karšto vandens sistemų prižiūrėtojai. Iki šildymo sezono pradžios visi šilumos punktai turi būti parengti ir privalo turėti parengties aktus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius