Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 28

Nors vietas Vilniaus darželiuose skirsto elektroninė informacinė sistema, korupcijai landų lieka

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) korupcijos prevencijos specialistai atliko priėmimo į Vilniaus miesto vaikų darželių grupes organizavimo tvarkos antikorupcinį vertinimą, po kurio paaiškėjo, kad elektroninė informacinė sistema, skirstanti vietas darželiuose, nepanaikina savivaldybės valdininkų galimybių piktnaudžiauti savo įgaliojimais sudarant grupes darželiuose, informuoja STT.
Naujas vaikų darželis Santariškėse
Naujas vaikų darželis Santariškėse / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Savivaldybė, steigdama informacinę sistemą, patvirtino informacinės sistemos nuostatas nesuderinusi jų projekto Valstybės informacinių sistemų steigimo, kūrimo, modernizavimo ir likvidavimo tvarkos aprašo nustatyta tvarka ir nepateikė Registrų ir valstybės informacinių sistemų registro tvarkytojui duomenų apie informacinės sistemos įsteigimą.

Be to, Savivaldybės E. miesto departamentas STT specialistams nepateikė informacinės sistemos vartotojų vadovo ar aprašo, teigdamas, kad jis yra nepatvirtintas ir tobulintinas.

Šios aplinkybės leidžia abejoti: ar informacinė sistema veikia skaidriai ir patikimai, ar per sistemą įvestų duomenų negalima keisti.

STT, pateikusi išvadas Savivaldybei, paprašė per tris mėnesius informuoti, kaip atsižvelgta ar neatsižvelgta į pastabas ir pasiūlymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius