-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 27 /11:14

„Nota Bene“ vadovas Andrius Jazgevičius pripažįsta: kainas ir dabar sudarinėtume tokiu būdu

Bendrovės „Nota Bene“ vadovas Andrius Jazgevičius sunkiai logiškai ir teisiškai paaiškinamu vadina Lietuvos kariuomenės norą grąžinti visas 174 tūkst. eurų vertės prekes. Jis pripažįsta, kad jei situacija pasikartotų, prekių kainos, dėl kurių Lietuvoje kilo skandalas, siūlant jas kariuomenei būtų sudaromos taip pat.
Andrius Jazgevičius
Andrius Jazgevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Teikiant pasiūlymą buvo naudotasi vokiečių gamintojo katalogu ir vokiečių gamintojo kainodara. Kainas formuotume, manau, kad taip pat“, – antradienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė įmonės vadovas.

A.Jazgevičius teigė praėjusiais metais buvęs apklaustas prokurorų, kurie tuo metu vykdė tyrimą, o vėliau jį nutraukė. Tačiau kokiu statusu buvo apklaustas, A.Jazgevičius neprisiminė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Bendrovės „Nota Bene“ direktorius Andrius Jazgevičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Bendrovės „Nota Bene“ direktorius Andrius Jazgevičius

Pirmadienį Lietuvos kariuomenė pagrasino teismu, jeigu „Nota Bene“ neatsiims visų pagal 174 tūkst. eurų vertės sutartį parduotų prekių.

„Nota Bene“ advokatas Marius Rindinas antradienį sakė, kad bendrovė pasiūlė nutraukti pasirašytą preliminariąją sutartį. Kariuomenės atstovai jau anksčiau yra pabrėžę, kad ji bus nutraukta ir jos pagrindu jokių prekių iš „Nota Bene“ nebebus perkama.

„Teismas nenaudingas pačiai kariuomenei“

Įmonės vadovas pakartojo, kad „Nota Bene“ sutinka grąžinti prekių už 3351,48 euro – pirmadienį Lietuvos kariuomenei dar kartą raštu buvo pateiktas toks siūlymas.

„Nota Bene“ sutinka grąžinti prekių už 3351,48 euro – pirmadienį Lietuvos kariuomenei dar kartą raštu buvo pateiktas toks siūlymas.

M.Rindinas pakartojo, kad per garantinį 18 mėnesių laiką kariuomenė dėl prekių nepareiškė jokių pretenzijų, o Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) po patikrinimo pasiūlė tik nutraukti preliminariąją sutartį, kurios pagrindu sudaromos pagrindinės sutartys, tuo metu dėl įvykdytos pagrindinės sutarties VPT nenurodė imtis jokių veiksmų.

„Ji pripažino, kad sutartis yra įvykdyta ir pasibaigusi įvykdymu. Bendrovė, net neturėdama informacijos apie VPT raštą, pateikė tokius pasiūlymus kariuomenei, kuri atitiko VPT poziciją. Todėl „Nota Bene“ pasiūlytas situacijos sprendimas yra ne tik racionalus, bet ir teisingas“, – sakė M.Rindinas.

„Bet kokiems kitiems reikalavimams nėra pagrindo. Kalbame apie prekes, kurioms perkančioji organizacija neturėjo jokių pastabų. Todėl esame tikri, kad teisingiausias sprendimas yra dialogas, o kariuomenės mėginimai ginčą perkelti į teismą tikrai nebus niekam naudingi, ypač pačiai perkančiajai organizacijai“, – sakė A.Jazgevičius.

Jis leido suprasti, kad kariuomenė apskritai neturi pagrindo reikalauti susigrąžinti pinigus už prekes pagal šią sutartį, kuri jau yra įvykdyta.

O bendrovės sutikimą atsiimti 20 prekių, kurios, kaip paaiškėjo, buvo aštuoniskart brangesnės, vadino geros valios pasireiškimu – bendrovė to irgi neprivalo daryti.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Nota Bene
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Nota Bene

Pripažino klaidą

Prokurorai taip pat aiškinasi ir kariuomenės įtarimus, kad „Nota Bene“ ant brangiai įvertintos įrangos užklijavo „Karcher-Futuretech“ lipdukus, kitaip tariant – sukčiavo.

Vėliau paaiškėjo, kad prekės, ant kurių lipdyti lipdukai, pirktos iš Vilniuje veikiančios įmonės „Sangaida“.

Antradienį paklaustas, ar sunku buvo deklaruoti, kad šie įrankiai nekainuoja tiek, „Bota Bene“ vadovas pakartojo, kad buvo remiamasi „Karcher-Futuretech“ kainodara.

„Sutartyje nebuvo numatyta galimybė mažinti ar didinti prekių kainų“, – pabrėžė jis.

Sutartyje nebuvo numatyta galimybė mažinti ar didinti prekių kainų.

A.Jazgevičiaus teigimu, „Karcher-Futuretech“ pateikė informaciją, kad minėtos prekės gali būti naudojamos su šios vokiečių įmonės lauko virtuvėmis. Jis pripažino, kad klijuoti „Karcher-Futuretech“ prekės ženklo ant kitos firmos prekių „Nota Bene“ teisės neturėjo.

„Tai galbūt buvo mūsų kolegų klaida“, – paklaustas, kodėl kariuomenė nebuvo informuota, kad buvo pateiktos kitos firmos prekės, sakė jis ir prisipažino pats apie tai žinojęs.

A.Jazgevičiaus teigimu, skandalą sukėlusios prekės nebuvo pabrangintos aštuonis kartus, tačiau kiek jos buvo brangesnės – nepatikslino.

„Nota Bene“ paskelbta nepatikimu tiekėju

Praėjusią savaitę „Nota Bene“ buvo įtraukta į nepatikimų tiekėjų sąrašą, nes Valstybinei saugomų teritorijų tarnybai (VSTT) laiku negalėjo pateikti tinkamų prekių.

Tai reiškia, kad trejus metus ši bendrovė galės būti eliminuojama iš visų viešųjų pirkimų.

Tai reiškia, kad trejus metus ši bendrovė galės būti eliminuojama iš visų viešųjų pirkimų.

„Šis sprendimas labai skaudus mums. Pirmadienį gavome pranešimą apie įtraukimą į nepatikimų tiekėjų sąrašą. Šiuo metu vertiname visą teisinę situaciją ir elgsimės kaip numatyta teisiniuose dokumentuose“, – sakė jis.

„Nota Bene“ vadovas aiškino, kad rengiant pasiūlymą VSTT buvo remiamasi gamintojų katalogais. Anot jo, po sutarties pasirašymo buvo užsakyti pavyzdžiai, o juos gavus esą tapo aišku, kad kataloge esantis aprašymas neatitinka prekės pavyzdžio.

„Dėl to perkančioji organizacija nesutiko priimti šių prekių“, – sakė jis ir pabrėžė, kad tokie atvejai, kai prekės neatitinka kataloguose esančių aprašymų, nėra dažni.

Apie „Nota Bene“ tapo žinoma Viešųjų pirkimų tarnybai rugpjūčio pabaigoje paviešinus, kad kai kuriuos virtuvės įrankius iš šios įmonės Lietuvos kariuomenė pirko aštuonis kartus brangiau nei rinkoje. Šie įrankiai iš bendrovės įsigyti už 4 tūkst. eurų vykdant sutartį, kurios vertė siekia maždaug 174 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius