Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 17

NSGK akiratyje – vyriausybinės strateginių įmonių sandorius tikrinančios komisijos veikla

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas trečiadienį aptars vyriausybinės strateginių įmonių sandorius tikrinančios komisijos veiklą. Komiteto vadovo Lauryno Kasčiūno teigimu, bus diskutuojama, ar užtenka jau esamų saugiklių, ar juos reikia griežtinti. Parlamentaro teigimu, bus svarstoma, ar įstatyme reikia apibrėžti šalis, kurių įmonės galėtų būti laikomis nepatikimomis.
Laurynas Kasčiūnas
Laurynas Kasčiūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Pavyzdžiui, ar užtenka komisijos sprendimo, ar vis tik įstatymuose reikia numatyti tam tikrus saugiklius, kurie, tarkime, apibrėžtų, kokios kilmės šalies įmonė negalėtų dalyvauti projekte. Pavyzdžiui, ar užtenka dabar tikrinti kažkokią Kinijos technologijos įmonę, aiškintis, ar ji tikrai nepatikima, ar užtenka teisiškai įvirtinti, kad iš Kinijos ir kitų autoritarinių šalių įmonės negalėtų dalyvauti“, – BNS sakė parlamentaras.

„Nauja Vyriausybė, naujas požiūris, žiūrėsime, ar išmoktos anos Vyriausybės pamokos. Norime pasvarstyti, kaip ši komisija veikė, kokios jos silpnybės ar stiprybės, ką reikia tobulinti“, – kalbėjo L.Kasčiūnas.

Vyriausybė komisijos siūlymu vasarį uždraudė diegti Kinijos įmonės „Nuctech“ bagažo rentgeno patikros įrangą Lietuvos oro uostuose. Kovą vyriausybinė komisija pasiūlė blokuoti aviacijos grupės „Avia Solutions Group“ planus plėstis Vilniaus oro uoste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius