Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 30

Nubausti Žvejybos taisyklių pažeidėjai

Artėjant savaitgaliui, gražus ruduo į gamtą išvilioja daug žvejų mėgėjų. Žuvį gaudo ir žvejybos įmonės. Aplinkosaugininkai perspėja, kad žvejoti galima tik griežtai laikantis nustatytų taisyklių, kad būtų išsaugomi žuvų ištekliai mūsų šalies vandens telkiniuose.
Žvejų tinklai jūroje
Žvejų tinklai jūroje / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Žvejyba

„Šiuo laikotarpiu, kai žuvys gerai kimba, nustatoma daugiau pažeidimų, - sakė Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento direktorius Andrius Kairys. - Praėjusį sekmadienį Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai Leitės upėje sulaikė 3 asmenis, kurie spiningais ir skrituliais buvo sugavę 40 lydekų. Net 25 iš šių žuvų buvo mažesnės, nei leidžiama. Patikrinus automobilį, kuriuo šie asmenys atvyko, bagažinėje rastas statomas tinklas.“

Kaip praneša Aplinkos ministerija, žuvų ištekliams padaryta per 650 Lt žalos, kurią pažeidėjai turės atlyginti. Jiems skirtos administracinės nuobaudos gali siekti iki 600 litų. Už statomo tinklo laikymą automobilio savininkui gali tekti sumokėti apie 400 litų baudą.

Praėjusią savaitę Klaipėdos regiono aplinkosaugininkai patikrino 4 žvejybos įmones, kurios žvejoja Kuršių mariose. Nustatyta, kad viena iš jų šiurkščiai pažeidė Verslinės žvejybos Lietuvos žuvininkystės vidaus vandens telkiniuose taisykles. Įmonei teks sumokėti žuvų ištekliams padarytą žalą, o administracinė bauda gali siekti iki 800 litų.

Prasidėjus akcijai „Lašiša 2009“, Klaipėdos regione sustiprinta aplinkosauginė kontrolė lašišinėse upėse ir Kuršių mariose. Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai rugsėjo mėnesį organizavo 40 aplinkosauginių reidų. Jų metu nustatyti 48 atvejai, kai buvo pažeistos verslinės ir mėgėjiškos žūklės, laivybos bei saugomų teritorijų taisyklės. Paskirta daugiau kaip 5000 litų administracinių baudų, o gyvūnijai padaryta žala siekia 2000 litų. Iš vandens telkinių paimta beveik 2 km bešeimininkių statomų tinklų.

Lašišinių žuvų migracijos metu aplinkosaugininkai kviečia gyventojus aktyviau prisidėti saugant šias retas žuvis. Apie pastebėtus pažeidimus reikia nedelsiant pranešti aplinkosaugos institucijoms arba policijos komisariatams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius