Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 30

Nubrėžtas Valstybės pažangos strategijos „Lietuva 2050“ rengimo kelias

Vyriausybė pritarė Valstybės pažangos strategijos „Lietuva 2050“ rengimo koncepcijai. Ši koncepcija numato, kaip ir kokiais etapais bus rengiamas Valstybės pažangos strategijos „Lietuva 2050“ (toliau – Strategija „Lietuva 2050“) projektas, rašoma LRV pranešime spaudai.
Lietuva 2050
Lietuva 2050 / LRV nuotr.

Strategijos „Lietuva 2050“ projektas bus suderintas su dabar ypač svarbia Nacionalinio saugumo strategija. Strategija „Lietuva 2050“ nustatys valstybės pažangos viziją ir jai įgyvendinti skirtas valstybės vystymosi kryptis bei siekiamus poveikio rodiklius, atspindinčius socialinės, ekonominės ir aplinkos būklės pokyčius.

Strategija „Lietuva 2050“ kuriama vadovaujantis Strateginio valdymo įstatymu ir Strateginio valdymo metodika, kurie įpareigoja ją rengti vadovaujantis naujausiais prognozavimo metodais ir ateities vertinimo principu. Numatoma Strategijos „Lietuva 2050“ įgyvendinimo trukmė – daugiau kaip dvidešimt metų (nuo 2024 iki 2050 metų).

Kurti Strategiją „Lietuva 2050“ skatina ir per COVID-19 pandemiją išryškėjusios sparčios skaitmeninės transformacijos tendencijos verslo, valdymo, švietimo ir kitose gyvenimo srityse, globalūs geopolitiniai iššūkiai, nepakankamas dėmesys klimato kaitos pokyčiams, tarptautinių organizacijų, tokių kaip Jungtinių Tautų Organizacija, Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija, Europos Sąjunga ir kt., keliami prioritetai bei ilgalaikiai įpareigojimai iki 2050 metų savo narėms.

Šios priežastys verčia permąstyti ir įvertinti Lietuvai įtaką darančius globalius pokyčius, pasinaudoti žiniomis, informacija ir moksliniais tyrimais numatant Lietuvos ateities bei galimybių įvairovę, kurią galėtų kurti jos piliečiai.

Strategijos „Lietuva 2050“ projekto rengimo etapus sudaro parengiamasis etapas, aplinkos analizė, viešosios konsultacijos su ekspertais, suinteresuotomis šalimis ir visuomene, valstybės ateities scenarijų ir veiksmų planų parengimas, strategijos plano sukūrimas. Pateikti projektą Seimui numatoma iki 2023 m. kovo 10 d.

Strategiją „Lietuva 2050“ rengia Vyriausybės kanceliarija, bendradarbiaudama su Seimo Ateities komitetu, Vyriausybės strateginės analizės centru (STRATA) ir Vilniaus universitetu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius