Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nufilmavo, kaip ant Vyčio skulptūros Kaune kalavijo vyras ėmė daryti prisitraukimus

„Noriu jums parodyti, kaip iš tikrųjų žmonės tikri elgiasi gyvenime“, – pasakęs šiuos žodžius, vyras užsiropščia ant Vyčio skulptūros Kaune viršaus ir, pasikabinęs ant kalavijo, ima daryti prisitraukimus. Viskas filmuojama. Būtent tokio vaizdo įrašo sulaukė 15min redakcija ir kreipėsi komentaro į policiją bei savivaldybę. Ar dažnai ši skulptūra yra taip niekinama?
Kaune ant Vyčio skulptūros vyras darė prisitraukimus
Ant skulptūros kalavijo vyras ėmė daryti prisitraukimus/Stop kadras iš filmuotos medžiagos / Videokadrai

Vėlyvą pirmadienio vakarą 15min redakcija sulaukė vaizdo įrašo, kuriame, jį atsiuntusio skaitytojo nuomone, užfiksuotas Laisvės kario skulptūros Kaune niekinimas.

„Pažiūrėkit, kaip vandalas niekina Kauno skulptūrą“, – pasiūlė skaitytojas.

Neaišku, kada šis vaizdelis buvo užfiksuotas ir ar jis buvo išplatintas internete.

Jame matoma, kaip vyras, norėdamas parodyti „kaip iš tikrųjų žmonės tikri elgiasi gyvenime“, dienos metu užsilipa ant skulptūros viršaus ir pakimba ant kalavijo.

„Bl***, čia gali nulūžti, bet nesvarbu“, – teištaria jis ir ima daryti prisitraukimus.

„Užteks, gerai, išjungiu tuomet?“, – po kelių prisitraukimų paklausė filmuotojas.

Vaizdo įrašas nutrūksta.

Skundų negavo

Ar apie tokias „linksmybes“ yra žinoma Kauno apskrities policijai bei Kauno miesto savivaldybei?

Kaip 15min teigė Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Gintaras Gatulis, Viešosios tvarkos skyriuje pranešimų ar skundų dėl įvykio, užfiksuoto vaizdo įraše, nėra gauta.

„Iš vaizdo įrašo galima spręsti, kad asmens veikoje yra galimo administracinio nusižengimo ar nusikalstamos veikos požymių. Pagal kompetenciją pateiktą informaciją vertinti ir sprendimus priimti turėtų policijos pareigūnai“, – nukreipė savivaldybės atstovas.

Kauno apskrities policijos atstovė spaudai Odeta Vaitkevičienė taip pat informavo, kad pareigūnai pranešimo apie šį įvykį negavo.

„Tačiau sulaukę šio vaizdo įrašo iš žiniasklaidos, pradedame aplinkybių patikslinimą, ar padarytas pažeidimas“, – antradienio popietę 15min informavo Kauno apskrities policijos atstovė.

Stovi 6-erius metus

15min primena, kad Arūno Sakalausko sukurta bronzinė Laisvės kario skulptūra prie Kauno pilies buvo atidengta 2018 m. liepos 5-ąją, Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimo proga.

Jos autoriai teigė, kad diskusijas sukėlusio kario skulptūroje yra pavaizduotas Romo Kalantos veidas.

Skulptūros išliejimas atsiėjo 472 tūkst. eurų, dar apie 200 tūkst. eurų kainavo postamentas, aplinkos sutvarkymas, kamerų įrengimas.

Didžiąją dalį lėšų skyrė Kauno miesto savivaldybė, prie Laisvės kario idėjos Kaune finansiškai prisidėjo pavieniai kauniečiai bei įmonės ir organizacijos, tarp jų – ir JAV lietuviai. Iš viso Vyčiui aukas skyrė 1640 žmonių.

„Vyčio“ paramos fondas skulptūrą iš pradžių planavo statyti sostinės Lukiškių aikštėje, tačiau nelaimėjo Vyriausybės skelbto konkurso.

Nutarus paminklą statyti Kaune, jis Ukrainoje buvo nulietas per rekordinį laiką – per 4,5 mėnesio.

Kauno pilies vietą skulptūrai rinko patys kauniečiai.

Tyrimas jau po kelių dienų

Prabėgus vos keletui dienų nuo skulptūros atidengimo, Kauno policija jau vykdė tyrimą dėl chuliganizmo – pasklido vaizdo įrašas, kaip jaunuolis užlipa ant beveik 7 metrų aukščio Vyčio skulptūros.

Jaunuolis greitai buvo nustatytas.

Už nedidelį viešosios tvarkos pažeidimą asmeniui gresia bauda nuo 30 iki 140 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius