Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 08

Nuims mokesčių naštą

Kauno miesto savivaldybė ketina iš Laisvės alėjoje ir senamiestyje lauko kavines turinčių verslininkų nerinkti dalies mokesčių. Tiesa, už tai kavinių savininkai turės prisidėti prie miesto centro puoselėjimo.
Laisvės alėjoje bei Senamiestyje praėjusiais metais veikė apie 40 lauko kavinių. Panašus skaičius šių įstaigų turėtų veikti ir šį šiltąjį metų sezoną.
Laisvės alėjoje bei senamiestyje praėjusiais metais veikė apie 40 lauko kavinių. Panašus skaičius šių įstaigų turėtų veikti ir šį šiltąjį metų sezoną. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jau artimiausiame gegužės 21 dieną vyksiančiame savivaldybės tarybos posėdyje politikai turėtų priimti sprendimą, kuriuo centrinėje Kauno dalyje esančių lauko kavinių savininkai būtų visai atleisti nuo vietinės rinkliavos. Jos dydis priklauso nuo kavinės užimamo ploto. Pavyzdžiui, 90 kv.m ploto užimančios viešojo maitinimo įstaigos savininkas už praėjusių metų vasaros sezoną turėjo mokėti apie 4 tūkst. Lt.

Miestas norėtų, kad verslininkai už tuos pinigus, kuriuos sutaupys, prisidėtų prie centro atgaivinimo.

Savo ruožtu savivaldybė, kuri dėl šio sprendimo neteks dalies įplaukų į smarkiai skylėtą miesto biudžetą, nuo mokesčių atleistus verslininkus įpareigos prisidėti prie Kauno centro puoselėjimo.

„Miestas norėtų, kad verslininkai už tuos pinigus, kuriuos sutaupys, prisidėtų prie centro atgaivinimo. Beveik visi vakar vykusiame susitikime dalyvavę verslininkai sutiko greta savo kavinių įrengti dviračių stovus. Dalis žadėjo pasirūpinti įvairiomis savaitės dienomis pas juos vyksiančia kultūrine programa. Dabar lauksime jų pasiūlymų ir įsipareigojimų raštu“, – aiškino savivaldybės Licencijų ir paslaugų skyriaus vedėja Rasa Palevičienė.

18 lauko kavinių savininkų, vakar susirinkusių į susitikimą su savivaldybės atstovais, pasiūlė idėją leisti miestiečiams už stovėjimą miesto centre nemokėti nuo 17 val. Be to, verslininkai pageidavo, jog miestas pasirūpintų dviračių takų infrastruktūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius