Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 30

Nukirstas ąžuolas po elektros linija: leidimo nereikėjo, tačiau darbai sustabdyti

Garsiai skambanti istorija dėl Vilniaus centre, privačioje teritorijoje nukirsto šimtamečio ąžuolo išjudino visuomenę, kuri suskato dar garsiau kalbėti ir apie kitus šalinamus medžius, kurie esą irgi nesaugoti. Tarkim, po elektros linija Verkių regioniniame parke. Pagal galiojančią tvarką tokioje vietoje leidimo nukirsti kad ir saugotiną ąžuolą nereikia, tačiau darbai kol kas sustabdyti.
Nukirstas ąžuolas Verkių regioniniame parke
Nukirstas ąžuolas Verkių regioniniame parke / 15min skaitytojo Andriaus nuotr.

Vilnietis Andrius U. 15min atsiųstame laiške teigė tenorįs išsakyti savo pilietinę poziciją, nes savivaldybė, jo nuomone, taiko dvigubus standartus.

Griežta reakcija – ne visada

Tokia mintis jam kilusi garsiai nuskambėjus istorijai apie nukirstą ąžuolą Vilniaus centre, Ceikinių gatvėje. Šis įvykis gerokai sukrėtė visuomenę, ąžuolo ginti stojo ir prezidentas Gitanas Nausėda, ir Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas.

Savivaldybė paskaičiavo ir baudą ąžuolą nukirtusiai bendrovei „Rinktinės NT“ – ji siekia 141 tūkst. eurų. Tiesa, įmonė kaltina pačią savivaldybę pažymėjus ąžuolą kaip kirstiną.

Plačiau – Ąžuolą nukirtusi „Rinktinės NT“: Vilniaus savivaldybė jį ir dar 11 medžių buvo pažymėjusi kaip kirstinus.

Kaip pastebi Andrius U., susidaro įspūdis, kad tiek savivaldybė, tiek kitos institucijos ne visada reaguojama taip griežtai, kaip nutiko su Ceikinių gatvės ąžuolu.

Kaip pavyzdį jis pateikė situaciją Verkių regioniniame parke: „Prieš kelias savaites Verkių regioniniame parke palei kelią prie elektros linijos buvo iškirsta eilė medžių, tarp jų ir senas, bet gyvas ąžuolas. Kiek žinau, jame gyveno į Raudonąją knygą įrašyto marmurinio auksavabalio lervos. Kodėl savivaldybė apie tai tylėjo ir tebetyli?“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius