Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 29

Nuo balandžio panevėžiečiai į pirmąsias klases bus priimami per Švietimo skyrių

Ketvirtadienį Panevėžio miesto savivaldybės taryba patvirtino naują mokinių priėmimo į miesto bendrojo lavinimo mokyklas tvarką, pagal kurią nuo balandžio 1 dienos vaikai į pirmąsias mokyklų klases bus priimami centralizuotai – per Švietimo skyrių.
Rugsėjo 1-osios šventė
Rugsėjo 1-osios šventė / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.
Temos: 2 Vaikai Panevėžys

Savarankiškai pirmokus priims tik neturinčios aptarnaujamų mikrorajonų katalikiškos pakraipos įstaigos – K.Paltaroko gimnazija ir A.Lipniūno vidurinė mokykla, iki kitų mokslo metų pradžios turinti tapti pagrindine, teigiama Panevėžio miesto savivaldybės pranešime spaudai.

„Naujoji pirmokų priėmimo tvarka neatima tėvų teisės pasirinkti norimą mokyklą. Tačiau mes siekiame, kad pirmenybė mokytis joje būtų suteikta mokyklos aptarnaujamo mikrorajono vaikams. Mokyklose esant laisvų vietų, į jas galės pretenduoti tiek miesto, tiek rajono vaikai“, – teigia Švietimo skyriaus vedėjas Dainius Šipelis.

Pagal naująją tvarką, būsimųjų pirmokų tėvai turės kreiptis į skyrių, pateikti vaiko gimimo liudijimą, sveikatos ir gyvenamosios vietos deklaravimo pažymas ir rašyti prašymus priimti į vieną ar kitą mokyklą. Pasirinkus ugdymo įstaigą pagal gyvenamąjį mikrorajoną, vaikui išsyk bus garantuota mokymosi vieta. Pasirinkus ne gyvenamąjį mikrorajoną aptarnaujančią mokyklą, joje bus pasiūlyta mokytis esant laisvų vietų. Apie tai tėvai bus informuoti iki birželio 1-osios. Tuomet jie galės spręsti – vesti vaiką į savo mikrorajono mokyklą ar rinktis tą, kurioje dar yra laisvų vietų. Apie visas mieste esančias laisvas vietas informaciją surinks ir tėvams pateiks Švietimo skyrius.
Tam bus sukurta ikimokyklinių, priešmokyklinių grupių, mokyklas lankančių ir pageidaujančių lankyti asmenų duomenų bazė, parengta asmens registravimo ir apskaitos programinė įranga. Gauti prašymai registruojami duomenų bazėje, naudojant asmens registravimo ir apskaitos programinę įrangą. Švietimo skyriuje bus sudaromi priimtų asmenų sąrašai, pateikti dokumentai bus perduodami bendrojo lavinimo mokykloms. Programinei įrangai sukurti ir administruoti numatoma skirti 35 tūkst. Lt.

Tikimasi, kad naujoji priėmimo į pirmąsias klases tvarka užtikrins šio proceso skaidrumą, optimalų klasių užpildomumą, padės reguliuoti moksleivių srautus.

2008-2009 mokslo metais pirmose miesto ugdymo įstaigų klasėse mokėsi 930 moksleivių, rudenį planuojama sulaukti 950 pirmokų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius