Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 23

Nuo etikos sargų dėmesio L.Karalius pabėgo į paskaitą apie narkotikų žalą (papildyta 14.46 val.)

Seimo Krikščionių partijos frakcijos narys Linas Karalius toliau vengia susitikimo su parlamento etikos sargais. Antradienį jis vėl nepasirodė Etikos ir procedūrų komisijos (EPK) posėdyje, mat esą išvažiavo į Klaipėdą skaityti paskaitos apie narkotikų žalą.
Paviliotas tailandietiškų grožybių Linas Karalius
Paviliotas tailandietiškų grožybių Linas Karalius (Papildyta / LŽ nuotr.

Visus sausio mėnesį Seimo posėdžius praleidusio ir tuo metu po Azijos šalis besiblaškiusio politiko elgesį EPK ketino svarstyti dar vasario 10–ąją. Komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas tuomet pasakojo, kad bandė Seimo narį pasikviesti į etikos sargų posėdį, bet šis neatsakė į telefono skambučius. Tuomet pakviesti jį į posėdį paprašyta L.Karaliaus patarėjos, tačiau politikas taip ir neatvyko. Klausimas buvo atidėtas iki kito komisijos posėdžio.

Tačiau antradienį į posėdį susirinkusiems etikos sargams buvo išdalytas oficialus L.Karaliaus raštas, kuriame jis aiškina negalįs atvykti pas komisiją, mat susitinka su rinkėjais ir skaito paskaitą „Alkoholio ir kitų psichiką veikiančių medžiagų daroma žala žmogaus organizmui“ Maksimo Gorkio pagrindinėje mokykloje Klaipėdoje.

L.Karalius taip pat rašte pranešė, kad EPK komisijai nepateiks jokių paaiškinimų dėl savo kelionės ir dėl to, kad galimai melavo apie tėvo ligą, kai teisinosi, kodėl sausį neatvyko į parlamento posėdžius. Krikščionių partijos frakcijos narys mano, jog jam derėtų aiškintis tik Seimo valdybai arba Seimo seniūnų sueigai. „Tai mane stebina“, – taip į šią žinią reagavo A.Salamakinas.

Vis dėlto EPK nariai antradienį buvo gailestingi L.Karaliui ir nusprendė jo laukti kitame savo posėdyje. „Šį kartą dar atidėkime svarstymą, bet kitą kartą svarstysime ir be jo“, – pasiūlė A.Salamakinas ir etikos sargai jam pritarė.

Seimo narių požiūris į narkotikus pastaruoju metu tampa svarbia diskusijų tema. Socialdemokratų frakcijos narys Andrius Šedžius praėjusią savaitę pasiūlė Seime surengti kraujo donorystės akciją, kurios metu būtų išsiaiškinta, ar parlamento nariai nevartoja narkotinių medžiagų. Esą taip būtų patikrintos tiek Seime, tiek televizijos laidose pasigirdusios kalbos, kad kai kurie parlamentarai vartoja kvaišalus. A.Šedžius yra paprašęs ir paties L.Karaliaus pažymos, kad jis nevartoja narkotikų.

Papildyta 14.02 val. Po komisijos posėdžio A.Salamakinas pasakojo, kad L.Karalius pranešė esąs įsižeidęs, kad jis pasakė, jog Krikščionių partijos frakcijos narys vertas apkaltos. Tačiau A.Salamakinas pabrėžė, kad jis ne kaip EPK pirmininkas, bet kaip paprastas Seimo narys asmeniškai mano, kad L.Karaliui turi būti organizuojama apkalta, jei šis melavo apie savo tėvo ligą ir iš tiesų atostogavo užsienyje, tuo metu atidavęs savo kortelę frakcijos nariui Aleksandrui Sacharukui, kad šis už jį balsuotų. 

Paklaustas, ar jau išsiaiškino, kur iš tiesų sausį praleido L.Karalius, A.Salamakinas pasakojo, jog komisija paprašė politiko pateikti abu pasus – asmeninį ir diplomatinį. Juose būtų matyti, kada ir kokių valstybių sienas asmuo kirto.

„Bet jis, matydamas, kad iš to paso bus įrodoma visas netiesos sakymas, rado argumentą, kad komisijos pirmininkas jį įžeidė, todėl jis nepateiks tų duomenų“, – sakė EPK pirmininkas.

Papildyta 14.46 val. „A.Salamakinas sąmoningai mane apšmeižė, melaginingai nurodęs, kad ignoruoju EPK sprendimus. A.Salamakino teigimu aš savališkai neatvykau į Komisijos posėdį. Tačiau pažymėtina, kad apie EPK posėdį nebuvau informuotas nei Seimo Statuto numatyta tvarka, nei kitais būdais. Kituose savo viešuose pasisakymuose jis apkaltino mane tariamais nusikaltimais, nors tokios teisėsaugos organų išvados nėra pateiktos. Pastebėtina, kad už posėdžių praleidimą galiojantys įstatymai nenumato jokios teisinės atsakomybės. Todėl apgailestauju, jog Komisijos pirmininkas tapo politinio atviro sąmoningo šmeižto ir galimai nusikalstamo šantažo įrankiu <...>“, – savo rašte rašo L.Karalius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius