-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 25

Nuo gyvsidabrio garų vėl planuojama valyti buvusį Ukmergės teismo pastatą

Specialistams per laboratorinius tyrimus nustačius, kad buvusio Ukmergės teismo pastato vienoje patalpoje gyvsidabrio koncentracija viršija normą, pastatą valdantis Turto bankas ketina imtis šio nuodingo metalo valymo darbų.
Ukmergės teisme renkamas gyvsidabris
Ukmergės teisme renkamas gyvsidabris / vilkmerge.lt nuotr.
Temos: 1 Gyvsidabris

„Turto bankas, kaip valdytojas, panaudos savo lėšas. Kadangi yra besidominčių tuo pastatu, kai jau bus išvalytas ir atitiks higienos normas, mes jį išnuomosime ar atiduosime biudžetinei įstaigai už nuomos mokestį“, – BNS sakė Turto banko Nekilnojamojo turto departamento laikinasis direktorius Laimas Daniūnas.

Pasak jo, liepos pradžioje gauto akto duomenimis, gyvsidabrio garų koncentracija normą viršija du kartus vienoje patalpoje.

Praėjus beveik trejiems metams, kai tuometiniame Ukmergės teismo pastate buvo rastas didelis kiekis gyvsidabrio ir iš jo į laikinas patalpas priversti išsikelti darbuotojai, pastatas iki šiol stovi tuščias.

40 Ukmergėje dirbančių teisininkų nustatytas lengvo laipsnio lėtinis apsinuodijimas gyvsidabriu. Dabar Ukmergės rajono apylinkės veikia Ukmergės rajono policijos komisariato patalpose, Vytauto gatvėje.

Buvęs Ukmergės teismo pastatas yra daugiau kaip 690 kvadratinių metrų ploto, jis pastatytas 1786 metais. Čia nuo XIX amžiaus pradžios buvo įsikūręs teismas.

Ukmergės teismas turėtų įsikurti najame pastate, statybos gali prasidėti kitąmet.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius