Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 23

Nuo kolegų besislapstanti Greta Kildišienė užėmė savo mamos vietą įmonėje „Greta Gretos“

Prieš mėnesį Seimo narės mandato atsisakiusi ir net su partijos kolegomis pastaruoju metu nebendravusi „valstietė“ Greta Kildišienė suka į verslą. Pirmadienį įmonės „Greta Gretos“ akcininkė G.Kildišienės mama Vladislava Mikalauskienė Registrų centrą informavo apie pasikeitusį įmonės direktorių. 15min žiniomis, prie „Greta Gretos“ vairo stojo buvusi Seimo narė G.Kildišienė.
Greta Kildišienė
Greta Kildišienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Be to, „Greta Gretos“ nuo trečiadienio turi nebe vieną, o tris darbuotojus. Apie tai įmonė informavo „Sodrą“. Kas įmonėje dirbs be pačios G.Kildišienės, kol kas neaišku.

Buvusi įmonės „Greta Gretos“ direktorė V.Mikalauskienė su žurnalistais apie pokyčius versle kalbėti nepanoro.

„Nesupratau klausimo. Palaukite, o kodėl jūs čia dabar taip turite klausti? Dabar jūs ėmėte ir paskambinote, kodėl jūs dabar turite klausti? Kas jus įpareigojo? Kas įpareigojo? Man, prašau, pristatyti tą asmenį, kas įpareigojo šituo reikalu domėtis. Ačiū labai. Prašome čia neskambinėti ir nesiteirauti. Ir jokios informacijos jums nebus teikiama. Jūs neturite tikriausiai nei savo mamų, nei tėvų, nei vaikų. Jūs visiškai suvargę. Visiškai. Skambinėjate tiesiog, provokuojate kažkokiais nesąmoningais klausimais. Viso gero, viskas“, – išrėkė V.Mikalauskienė ir padėjo ragelį.

Jūs neturite tikriausiai nei savo mamų, nei tėvų, nei vaikų. Jūs visiškai suvargę. Visiškai, – pyko V.Mikalauskienė.

Būtent V.Mikalauskienė iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko Ramūno Karbauskio valdomo „Agrokoncerno“ savo vardu dukrai Seimo narei nuomojo automobilį „Range Rover“.

Iš pradžių R.Karbauskis aiškino, kad automobilio nuomos sutartis su G.Kildišienės mama yra įprasta. Tik po Lietuvos banko išaiškinimo, kad tokia sutartis koncerne vienintelė, politikas galiausiai pripažino, kad savo tuometės pavaduotojos partijoje G.Kildišienės prašymu pats padėjo jos mamai išsinuomoti automobilį iš jo valdomo „Agrokoncerno“, kuris šią mašiną specialiai nupirko būsimai Seimo narei.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis, Greta Kildišienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis, Greta Kildišienė

Sumokėjo 35 eurus mokesčių

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) duomenimis, šiemet „Greta Gretos“ pradėjo mokėti mokesčius valstybei. Šiemet sumokėti 35 eurai.

Dar 2015 ir 2016 metais įmonė nesumokėjo nei vieno cento mokesčių, nors šiek tiek pajamų turėjo. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai 2015 metų gruodžio mėnesį įmonė už 2 tūkst. eurų pardavė suvenyrinių skarelių su logotipais. Taip pat „Greta Gretos“ turi sutartį su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko Ramūno Karbauskio valdomu „Agrokoncernu“. Įmonė koncernui tiekė rinkodaros prekes, tačiau sutarties suma nebuvo viešinama.

Kaip rodo viešai prieinama informacija, V.Mikalauskienė įmonę „Greta Gretos“ įkūrė 2015 metų balandį. Tuo metu, kai buvo pradėtos mokėti įmokos „Agrokoncernui“ už automobilį, tai buvo buvo mažoji bendrija.

Pernai gruodį ji buvo pertvarkyta į uždarąją akcinę bendrovę.

Registrų centrui įmonė nurodo besiverčianti įstatymų nedraudžiama veikla.

„Savo pasirinkimu vykdyti ir plėtoti bet kurią įstatymų nedraudžiamą komercinę, ūkinę, finansinę ar pramoninę veiklą, įskaitant, bet neapsiribojant, teikti paslaugas, pirkti-parduoti prekes bei atlikti darbus ir bendradarbiauti dėl to ir kitų dalykų bet kuriuo būdu su kitais asmenimis, taip pat steigti, dalyvauti, valdyti, finansuoti ir likviduoti kitus juridinius asmenis. Bendrovė gali užsiimti bet kokia veikla, kuri neprieštarauja Lietuvos Respublikos teisės aktams“, – tokius veiklos tikslus nurodo „Greta Gretos“.

Nuo partijos tebesislapsto

Su G.Kildišiene 15min ketvirtadienį susisiekti nepavyko. Nieko apie jos buvimo vietą ir dabartinę veiklą iki šiol nežinantis sako ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko pavaduotojas Seimo narys Kęstutis Mažeika.

Jis įpareigotas pasirūpinti tolimesne Panevėžio skyriaus, kuriam vadovavo G.Kildišienė, veikla, tačiau beveik mėnesį negali su kolege susisiekti.

Šią savaitę partija pašalino buvusią Seimo narę iš savo kontaktų, tačiau kol kas nėra aišku, ar teisiškai G.Kildišienė nebėra skyriaus vadovė. K.Mažeika tikina jos atsistatydinimo pareiškimo nematęs ir nieko apie jį negirdėjęs.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kęstutis Mažeika
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kęstutis Mažeika

Todėl, pagal partijos įstatus, be G.Kildišienės skyrius negali sušaukti visuotinio susirinkimo ir išsirinkti naujo vadovo.

Ketvirtadienį K.Mažeika 15min teigė, kad G.Kildišienė telefonu vis dar neatsiliepia.

„Neprisiskambinu niekaip. Nežinau, velniava. Parašiau žinutę, kad paskambintų, kai tik bus ryšio zonoje, bet signalas, taip, toks lietuviškas“, – kalbėjo K.Mažeika.

Verslo planas – bakalauro darbe

Sausio pabaigoje G.KIldišienė Vilniaus kolegijoje apsigynė bakalauro darbą „Moteriškų paltų gamyba ir verslo galimybės MB „Greta Gretos“.

Ji pateikė moterišką tik iš natūralių medžiagų – moheros vilnos ir medvilnės – pasiūtą paltą, skirtą 30–50 metų amžiaus moterims, ieškančioms kokybės. G.Kildišienė tikino pasirinkusi klasikinį siluetą, kad paltas neišeitų iš mados po vieno sezono.

Parlamentarė tvirtino, kad toks paltas mažmeninėje prekyboje turėtų kainuoti 332, 88 Eu.

G.Kildišienė tuomet numatė, kad iš mažosios bendrijos į uždarąją akcinę bendrovę pertvarkyta jos mamos įmonė „Greta Gretos“ per metus turi pasiūti 56 tūkst. paltų. Už vieno gaminio pasiuvimą siuvėjoms ji suplanavo mokėti vos 4,44 Eur. G,KIldišienė skaičiavo, kad vieną paltą galima pasiūti per valandą. Išvis, jos skaičiavimais, įmonei reikėtų 26 siuvėjų, kurios dirbtų metus.

Jei G.Kildišienei pavyktų už tokią kainą parduoti visus 56 tūkst. paltų, jos metų pajamos būtų 18 mln. eurų. Palyginimui – vienos didžiausių Lietuvoje „Utenos trikotažo“ siuvimo fabriko, kuriame dirba 700 darbuotojų, metinė apyvarta siekia 16 mln. eurų.

G.Kildišienė tikino nustačiusi aukštą pelningumą, nes, pasak jos, kam išvis ką nors daryti, jei netiki, kad pavyks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius