-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 28

Nuo lapkričio 1-osios šiluma Kaune brangsta 5,5 proc.

Brangstant rusiškoms dujoms, brangsta ir šildymas. Nuo lapkričio 1 d. kilovatvalandė Kaune, palyginti su spalio mėnesiu, brangsta 1 ct, iki 30,5 ct už kilovatvalandę.
Šiluma Kaune brangsta 5,5 proc.
Šiluma Kaune brangsta 5,5 proc. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kita svarbi žinia: šilumos kaina nebebus diferencijuojama pagal tai, ar šilumos punktas priklauso šilumos tiekėjui, ar vartotojui, t.y. pagal naujas Šilumos įstatymo pataisas šilumos tiekėjai nebegali rinkti pinigų už jiems priklausančių šilumos punktų priežiūrą.

„Kauno energijos“ valdyba naują centralizuotai tiekiamos šilumos kainą padidino atsižvelgdama į tai, kad nuo šių metų lapkričio 1 d. 7,5 proc. didėja iš Kauno termofikacijos elektrinės perkamos šilumos kaina, o sąlyginio kuro kaina rugsėjį buvo 5,5 proc. didesnė nei rugpjūčio mėnesį.

„Kauno energijos“ skaičiavimu, palyginti su spaliu ir atsižvelgiant į tai, kad šilumos kaina nebediferencijuojama, vartotojams, kuriems šiluma tiekiama iš tiekėjui priklausančių šilumos punktų, šilumos kaina sumažės 0,53 ct (2 proc.) už kilovatvalandę. Vartotojams, kuriems šiluma tiekiama iš jiems patiems priklausančių šilumos punktų, galutinė šilumos kaina padidėja 1,48 ct (5,5 proc.) už kilovatvalandę.

„Kauno energijos“ teigimu, 78 proc. už šilumą gaunamų pajamų sumokami Kauno termofikacijos elektrinei už perkamą šilumą ir dujų bei kito kuro tiekėjams už perkamą kurą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius