-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 23

Nuo liepos atleidžiamiems ministerijų sekretoriams jau dalijami atleidimo lapeliai

Nuo liepos ministerijų sekretoriai bus atleisti. Naikinamas jų pareigybes pakeisti politinio pasitikėjimo viceministrų etatais numatantis įstatymas įsigalioja liepos 1-ąją.
Byla
Byla / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kai kurios ministerijos jau įteikė atleidimo lapelius naikinamas pareigas einantiems karjeros tarnautojams ministerijų sekretoriams ir valstybės sekretoriams.

Penktadienį Sveikatos apsaugos ministerijoje (SAM) vykusiame susirinkime atleidimo lapelį gavusi SAM sekretorė Rima Vaitkienė BNS pirmadienį sakė dar nežinanti, ką veiks po atleidimo. Jos teigimu, kol kas nepasiūlyta kitų pareigų SAM.

Apie ateitį dar negalvojantis sako ir Švietimo ir mokslo ministerijos sekretorius Alvydas Puodžiukas. Jo teigimu, oficialiai apie atleidimą šios ministerijos sekretoriams dar nepranešta.

„Kol kas dirbame kaip dirbę, apie tai negalvoju“, – BNS sakė A.Puodžiukas.

Atleidimo lapelius jau gavo ir kai kurių kitų iš 14 veikiančių ministerijų sekretoriai.

Ministerijų sekretoriai turėtų dirbti iki birželio 30 dienos, o nuo liepos 1-osios darbą turėtų pradėti viceministrai ir kancleris. Seimas prieš porą savaičių pritarė tai numatančioms Vyriausybės ir jį lydinčių įstatymų pataisoms.

Prezidentas šias pataisas buvo vetavęs, kritikuodamas, esą ministerijų valdymo reforma lemtų nestabilumą valstybės tarnyboje, neužtikrintų reikiamo tęstinumo, valstybės tarnyboje liktų mažiau ir politinio neutralumo, be to, būtų įtvirtinama ydinga tendencija ministerijų politinio ir karjeros valstybės tarnautojų proporciją bei skaičių keisti po kiekvienų Seimo rinkimų, kai pasikeičia Vyriausybę formuojanti valdančioji dauguma.

Seimui atmetus prezidento veto, Seimas ministerijose padidino politinio pasitikėjimo tarnautojų skaičių – nebeliks karjeros tarnautojų ministerijų sekretorių ir valstybės sekretorių, o jų pozicijas pakeis viceministrai. Numatyta, kad jų gali būti ne daugiau kaip keturi.

Taip pat numatyta įsteigti naują ministerijos kanclerio pareigybę. Tai būtų karjeros valstybės tarnautojas, ministerijos administracijos vadovas, pavaldus ministrui.

Pagal nuo 2002 metų galiojusią tvarką ministerijose dirbę sekretoriai ir valstybės sekretoriai buvo karjeros tarnautojai. Pasikeitus ministrams, jie likdavo savo postuose.

Tuo metu viceministrai, kurių skaičius padidintas iki maksimalaus keturių, yra ministro politinės komandos nariai. Atsistatydinus ar atleidus ministrą iš pareigų, pareigų neteks ir viceministrai. Tokiu atveju postą išsaugotų tik ministerijos kancleris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius