Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 16

Nuo Palangos tilto – 1000 balandžių

Pirmojo gegužės savaitgalio patirtis parodė, kad poilsiautojai išsiilgo jūros. Šeštadienį Palanga skelbia vasaros sezono atidarymą, žadėdama nematytų reginių.
Palangos tiltas
Palangos tiltas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Pirmasis gegužės savaitgalis į pajūrį atnešė ne tik šiltus bei saulėtus orus, bet ir sutraukė minias poilsiautojų. Palangos verslininkai žada mažinti kainas bei tikisi, kad šįmet vasarotojai į kurortą plūs, kaip ir praėjusiais metais.

Kokybė nenukentės

Tačiau Palangos savivaldybės tarnautojai liūdnai konstatuoja, kad sezono atidarymo renginiams galės skirti apie 30 proc. mažiau lėšų nei pernai. Tačiau Kultūros skyriaus vedėjas Vygantas Rekašius tikisi, kad išlaidų karpymas įtakos kokybei neturės. „Pagrindiniai šventės akcentai liks tokie patys, kaip ir kasmet. Per sezono atidarymą surengsime mugę, miesto žadinimo eitynes ir įvairių koncertų“,- sakė V.Rekašius.

Sezono atidarymo šventę rengiančios įstaigos – Palangos kultūros centro direktorius Nerijus Stasiulis ne nusimena, o džiaugiasi, kad sunkmetis suteiks galimybę pasireikšti vietos kūrėjams. „Blogiau už pinigų stygių gali būti tik idėjų stygius, – juokauja N.Stasiulis. – Palangoje kūrybingų žmonių yra daug ir šiemet jiems suteiksime progų pasireikšti. Turėdami mažiau lėšų nekviesime garsių atlikėjų, o mėginsime verstis savo jėgomis. Žinoma, dėl taupymo ir fejerverkas galbūt nebus toks įspūdingas, tačiau kai kuriuos šventės akcentus ketiname išreikšti net stipriau nei pernai.“ N.Stasiulis sakė, kad šiandien 15 val. nuo jūros tilto 1000 Lietuvos vaikų paleis 1000 balandžių. „Taip ir mes prisidėsime prie Lietuvos vardo tūkstantmečio paminėjimo“, – informavo N.Stasiulis. Be to, prie jūros tilto planuojama surengti rekordo sieksiantį linijinių šokių konkursą. Pasak šventės organizatoriaus, šiuo renginiu domisi ir keli kolektyvai iš užsienio.

Kurortinio sezono pradžią Palanga ketina paskelbti gegužės viduryje. Pagrindiniame renginio koncerte dalyvaus ne kviestinis, o Palangos orkestras, kuris pritars Stasiui Povilaičiui ir Edmundui Kučinskui. Prie gelbėjimo stoties vyks menkių gaudymo varžybos ir laivybos sezono atidarymo šventė, o paplūdimyje planuojama surengti net žirgų lenktynes.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius