Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 10 06

Nuo Panevėžio J.Miltinio dramos teatro stogo vėjas nuplėšė įspūdingo dydžio trispalvę

Ant Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro stogo plevesuojančią įspūdingo dydžio – 4×6,8 metrų ir net 4 kilogramų svorio vėliavą – jau nebe pirmą kartą nuo stiebo nudrasko stiprus vėjas. Trečiadienio popietę trispalvės nebeliko, ant teatro stogo – tik stiebas. Beje, tai ne pirmas kartas, kai vėjas nuplešia vėliavą.
Vėjas nuplėšė trispalvę nuo J.Miltinio dramos teatro stogo
Vėjas nuplėšė trispalvę nuo J.Miltinio dramos teatro stogo / Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr.

Vos nenupūtė nuo stogo

Panevėžio miesto savivaldybės Teritorijų planavimo ir architektūros skyriaus vyriausiasis dizaino specialistas Arvydas Narkevičius naujienų portalui JP sakė, kad kone iškart pavyko nukabinti vėjo sudraskytą vėliavą.

„Lietuvos vėliavą stiprus vėjas nudraskė apie 13 val. Labai sunku buvo nuimti ją nuo stiebo, nes ant stogo vėjas dar stipresnis. Su juo galynėjomės apie pusantros valandos. Ačiū Dievui, kad vienu metu jis lyg ir nurimo, todėl pavyko sugauti besiplaikstančią vėliavą ir nuimti ją nuo stiebo. Kol siaus tokie vėjai, naujos vėliavos nekelsime. Reikia ieškoti sprendimų, kad vėliava atlaikytų ir vėją, ir lietų, ir sniegą“, – svarstė A.Narkevičius.

Teritorijų planavimo ir architektūros skyriaus vyriausiasis dizaino specialistas teigė, kad deda visas pastangas ir ieško sprendimo variantų, kaip saugiai iškelti vėliavą.

„Didžiulė vėliava iškelta aukštai. Reikia stiprinti stiebą ir jį statyti su vidinėmis atotampomis, nes išorinės nupjauna virves ir vėjas nuplėšia vėliavą. Bandome ieškoti variantų. Kol jų nerasime, tol vėliavos nekelsime. Neprisimenu, kada per trejus metus, kai ant J.Miltinio dramos teatro stogo buvo iškelta didžiulė vėliava, siautėjo toks stiprus vėjas kaip šiandien“, – aiškino A.Narkevičius.

Laukia nurimstant vėjui

Savivaldybės atstovas teigia, jog būtina įvertinti visas apkrovas, kurios veikia vėliavą.

„Facebook“ vartotojo/„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Nuo J.Miltinio dramos teatro stogo nuplėšta vėliava
„Facebook“ vartotojo/„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Nuo J.Miltinio dramos teatro stogo nuplėšta vėliava

„Paprastam žmogui atrodo labai paprasta. Juk visos vėliavos laikymo konstrukcijos nesimato, o ji sudėtinga. Vėliavos statytojai turėjo garantuoti, kad vėliavos konstrukcija stovės tvirtai ir kilus vėjui, nenukels teatro stogo bei nenuplėš vėliavos. Tačiau įvyko tai, kas įvyko – vėjas padarė savo darbą. Dabar belieka laukti, kol jis aprims ir bus galima saugiai iškelti naują vėliavą“, – sakė miesto dizaineris A.Narkevičius.

Panevėžio savivaldybė trims vėliavoms ir pačiam įrenginiui ant J.Miltinio teatro stogo išleido apie 26 tūkst. eurų. Vienos vėliavos kaina yra apie 400 eurų. Brangiausiai atsiėjo stiebo įrengimas – 24 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius