-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 19

Nuo rudens jaunavedžiai galės laisviau pasirinkti tuoktuvių vietą

Nuo šio rugsėjo bus liberalizuota santuokų sudarymo tvarka. Ceremonija norintiems susituokti ne santuokų rūmuose kainuos 210 litų. Šį Teisingumo ministerijos pasiūlytą rinkliavos dydį patvirtino Vyriausybė.
Jaunavedžiai
Jaunavedžiai / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.
Temos: 1 Ruduo

Nuo rudens santuokos registravimo ceremonija galės būti organizuojama ne tik civilinės metrikacijos įstaigos patalpose, bet ir savivaldybės tarybos nustatytose reprezentacinėse vietose. Jei tokių vietų savivaldybė nenustatys, santuokos galės būti sudaromos pačių jaunųjų pasirinktose vietose. Tačiau, teisingumo ministro Remigijaus Šimašiaus teigimu, jaunųjų norai nebus privalomi civilinės metrikacijos darbuotojams – jie galės atsisakyti registruoti santuoką, jei jaunųjų pasirinkta santuokos vieta prieštaraus viešajai tvarkai ir gerai moralei, kels grėsmę visuomenės ir ceremonijos dalyvių gyvybei ar sveikatai.

Visi norintys susituokti originalesnėje vietoje už šią paslaugą turės sumokėti fiksuotą valstybės rinkliavą – 210 litų. Tuokdamiesi santuokų rūmuose, jaunieji mokės triskart mažiau – 70 litų, t. y. tiek, kiek ir dabar. Padidintas mokestis nebus taikomas tiems, kurie tuoksis ne civilinės metrikacijos įstaigose dėl vieno iš besituokiančiųjų sunkios ligos.

Iki šiol praktikoje civilinė santuoka buvo sudaroma tik civilinės metrikacijos ar konsulinėse įstaigose, sergančiojo namuose ar stacionariose asmens sveikatos priežiūros įstaigoje, jei vienas iš susituokiančiųjų negalėdavo atvykti į civilinės metrikacijos įstaigą dėl sunkios ligos, taip pat laisvės atėmimo vietose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius