Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 09

Nuo siautėjančių chuliganų per seksualinių mažumų eitynes nukentėjo du policininkai ir žurnalistas (apklausa)

Du policininkai ir fotografas nukentėjo šeštadienį per seksualinių mažumų eitynes Vilniuje kilus nedideliems susirėmimams tarp chuliganų minios ir policijos pareigūnų. Tarp nukentėjusių yra ir Vilniaus pirmojo policijos komisariato viršininkas.
Gėjų eitynių priešininkai
Gėjų eitynių priešininkai / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Sekmadienį Policijos departamentas pranešė, kad apie 14.50 val. į Vilniaus ligoninę iš Vilniaus, Konstitucijos pr., pristatytas ir dėl abiejų akių cheminio nudegimo gydomas ambulatoriškai Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto pirmojo policijos komisariato viršininkas Raimundas Dervinskas (gim. 1973 m.).

Jam tą pačią dieną renginio metu, prie Baltojo tilto, nenustatytas asmuo į akis papurškė dujų.

Apie 15.40 val. į Vilniaus ligoninę iš Vilniaus, Konstitucijos pr., pristatytas ir dėl abiejų akių cheminio nudegimo gydomas ambulatoriškai Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo poskyrio budėtojų grupės vyresnysis postinis V.Č. (gim. 1976 m.). Jam irgi prie Baltojo tilto, nenustatytas asmuo į akis papurškė dujų.

Nuo seksualinių mažumų eitynėmis nepatenkintos minios nukentėjo ir vieno dienraščio fotografas P.M. Jam į galvą pataikė iš minios paleista plyta. Fotografas nukentėjo nelabai sunkiai, jis gydosi namie.

Policija sulaikė asmenį, kuris sviedė plytą į fotografą. Sekmadienį, 15min.lt žiniomis, fotografas nuvažiavo į policijos komisariatą ir dėl sužalojimo parašė pareiškimą policijai. Chuliganui gresia baudžiamoji atsakomybė.

Kaip 15min.lt sekmadienį sakė Vilniaus pirmojo policijos komisariato viršininkas R.Dervinkas, sekmadienį jis jau jautėsi geriau, tačiau dujos vis dar graužė akis.

„Viskas įvyko, kai minia bandė prasilaužti pro apsaugos tvoras. Su kitais pareigūnais puolėme stabdyti besiveržiančius žmones, tada ir gavau“, – sakė R.Dervinskas.

Policijos komisariato viršininkas teigia, kad jis matė chuliganą, kuris jam į veidą purškė dujas. Tačiau šis buvo užsidengęs veidą. Nepaisant to, dėl policininkų sužalojimo per susirėmimus pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams.

R.Dervinskas sako manantis, kad jau kitos savaitės pradžioje jis vėl galės vykti į darbą.

Šeštadienį Vilniuje vyko seksualinių mažumų eitynės „Už lygybę“. Vilniaus policija pasistengė užtikrinti, kad eitynėmis nepatenkinta minia ir eitynių dalyviai nesusitiktų. Eitynių vieta buvo aptverta ir saugoma. Tai siutino agresyviai nusiteikusius gėjų priešininkus.

Ties policijos užkardomis prie Baltojo tilto buvo kilę keli nedidelį protestuotojų ir policijos pareigūnų susirėmimai. Chuliganai bandė pralaužti policijos saugomas tvoras, į pareigūnus buvo mėtomi akmenys, kelio ženklai, išrautos tvoros dalys. Policija tramdydama besiveržiančią minią panaudojo ašarines dujas.

Pirmose gatvės chuliganų gretose buvo ir du Seimo nariai – savo homofobiškų pažiūrų neslepiantis Petras Gražulis ir Kazimieras Uoka. Nepaisydami policijos perspėjimų, Seimo nariai peršoko tvorą ir pasileido į eitynių vietą.

Policija teigia, kad išnagrinėjus filmuotą medžiagą, kurioje yra užfiksuotas Seimo narių elgesys, bus kreiptasi į teismą. Policija žada siekti, kad abu Seimo nariai būtų nubausti už riaušių kurstymą.

„Jei ne šie du piliečiai, renginys būtų praėjęs be didesnių incidentų“, – dar šeštadienį sakė Vilniaus apskrities VPK viršininkas Kęstutis Lančinskas.

Vilniaus policija pranešė, kad iš viso buvo sulaikyta 19 asmenų, trims iš jų pradėtas baudžiamasis persekiojimas dėl LR baudžiamąjame kodekse numatytų teisės pažeidimų, likusiems - dėl administracinių teisės pažeidimų (8 girtavo viešoje vietoje, kiti - su savimi turėjo ir į policijos kontroliuojamą teritoriją bandė įsinešti draudžiamų daiktų, chuliganiškai elgėsi ir pan.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius