-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 30

Nuo spalio teismų pranešimai nebebus skelbiami laikraščiuose

Teisėjų taryba penktadienį sutarė dėl tvarkos, kaip nuo spalio keičiantis Civilinio proceso kodeksui ir Administracinių bylų teisenos įstatymui skelbs teismo pranešimus internete.
Temidė, teisingumo deivė
Temidė, teisingumo deivė / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Minėtų įstatymų pataisos keičia procesinių dokumentų įteikimo viešo paskelbimo būdu tvarką: teismo pranešimai (šaukimai ir kiti procesiniai dokumentai dalyvaujantiems byloje asmenims) turės būti skelbiami ne spaudoje kaip iki šiol, o specialiame tinklalapyje internete.

Penktadienį Teisėjų taryba savo ruožtu patvirtino tvarką, pagal kurią teismų pranešimai bus skelbiami specialiai sukurtoje Nacionalinės teismų administracijos (NTA) interneto svetainės www.teismai.lt skiltyje „Teismų pranešimai“.

Teismų pranešimus iš savo darbo vietų minėtoje skiltyje skelbs teismo pirmininko įsakymu paskirti teismų darbuotojai (administratoriai).

Pasak NTA, jokių papildomų išlaidų, susijusių su pranešimų skelbimu internete, bylos šalys nepatirs. Iki šiol tokių pranešimų skelbimo spaudoje išlaidas apmokėdavo bylos šalys.

Vadovaujantis Civilinio proceso kodeksu ir Administracinių bylų teisenos įstatymu teismas gali įteikti procesinius dokumentus (ieškinio kopiją atsakovui, teismo šaukimus, pranešimus ir kitus procesinius dokumentai dalyvaujantiems byloje asmenims) viešo paskelbimo būdu. Teismas tokiu atveju priima nutartį, kurioje nurodoma procesinių dokumentų įteikimo viešo paskelbimo būdu data. Šiuo atveju laikoma, kad proceso dalyviams yra pranešta apie bylos nagrinėjimo laiką ir vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius