Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 21

Nuo tokių pareiškimų laimi tik Rusija, į lenkų sprendimą reaguoja Seimo pirmininkė

Lenkams paskelbus, kad nutraukia ginklų tiekimą Ukrainai, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad nuo tokių pareiškimų laimi tik Rusija.
Viktorija Čmilytė-Nielsen
Viktorija Čmilytė-Nielsen / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Parlamento vadovė taip pat viliasi, kad tarp Ukrainos ir Lenkijos kilusį ginčą pavyks išspręsti diplomatinėmis priemonėmis.

„Nuo tokių pareiškimų laimi tik viena pusė, laimi brutalų karą prieš Ukrainą kovojanti Rusija, žinoma, apmaudu. Aš viliuosi, kad bus rasta jėgų visoms pusėms nusiraminti ir rasti diplomatinius sprendimus, ir ši situacija išsispręs“, – ketvirtadienį Seime sakė V.Čmilytė-Nielsen.

Lenkija trečiadienį pareiškė, kad nebeteiks ginklų Ukrainai ir daugiausiai dėmesio skirs savo gynybai, išsiskyrus sąjungininkių nuomonėms svarbiu Kyjivo kovos su Rusijos invazija momentu.

Lenkija yra pratęsus ribojimus ukrainietiškos žemės ūkio produkcijos importui nepaisant to, jog ES įvesti draudimai baigė galioti.

Didėjant ginčui dėl grūdų eksporto iš Ukrainos, Lenkija išsikvietė Ukrainos ambasadorių, kad pareikštų protestą dėl prezidento Volodymyro Zelenskio pasisakymų Jungtinėse Tautose.

Ukrainos vadovas sakė, kad kai kurios šalys tik apsimeta remiančios jo šalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius