-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 09 /13:44

Nuolat merginų apsuptyje kolegų matytam Kęstučiui Pūkui niekas nepriekaištavo, o dabar gresia apkalta

Laikinoji Moterų grupė Seime ketvirtadienį kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją prašydama įvertinti, ar „tvarkiečių“ frakcijos narys 64 metų Kęstutis Pūkas, galimai seksualiai priekabiavęs prie kandidačių į padėjėjos pareigas bei siūlęs joms atlyginimą vokeliuose, nenusipelnė apkaltos.
Kęstutis Pūkas
Kęstutis Pūkas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Laikinosios Moterų grupės nuomone, parlamentaras galimai padarė nusikaltimą bei pažeidė Politikų etikos kodeksą.

Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkė Rita Tamašunienė sako, kad klausimas bus svarstomas artimiausiame komisijos posėdyje trečiadienį. Pasak jos, bus išklausytos abi pusės ir priimtas sprendimas. R.Tamašunienė tikino, kad toks elgesys, koks fiksuotas vaizdo ir garso įrašuose, nepateisinamas jokioje institucijoje, tačiau ji neskubėjo vertinti, ar K.Pūkui gali būti rengiama apkalta.

Moterų grupės vadovė liberalė Aušrinė Armonaitė mano, kad tyrimą dėl K.Pūko elgesio savo ruožtu galėtų pradėti ir teisėsauga.

Tokios nuomonės laikosi ir Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, ir premjeras Saulius Skvernelis.

Iki tapdamas Seimo nariu K.Pūkas buvo Kauno miesto tarybos narys, tad ketvirtadienį apie jį savo nuomonę pareiškė ir Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

„Gal ne visi suprato, kodėl, jį išrinkus į Seimą, sakiau, kad visus už jį balsavusius pavaišinsiu šampanu. Tuomet džiaugėmės, kad jis išvažiuoja iš Kauno, bet apgailestavau dėl Lietuvos. Tada visiems tai atrodė kaip juokas, bet aš kalbėjau visiškai rimtai. Man, kaip ir visiems kauniečiams, gėda, kad jis prisistatinėja kauniečiu. Koks jis kaunietis? Mano nuomone, jis eilinis pašlemėkas.

Tipeliai, kurie naudojasi savo padėtimi, kad moteris įsitemptų į lovą, man kelia pasibjaurėjimą. Džiaugiuosi, kad atsirado drąsių merginų, nuplėšusių šio apsišaukėlio kaukę. Linkiu Seimui būti principingam, pradėti apkaltą ir atsisveikinti su juo“, – teigia V.Matijošaitis.

Matė visi, nereagavo niekas?

Tuo tarpu „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos nariai K.Pūko elgesį vertina nuosaikiau. Tik Seimo nariai Kęstutis Bartkevičius ir Petras Gražulis svarsto, kad kolega turėtų pagalvoti apie iš Seimo po skandalų pasitraukti nutarusios Gretos Kildišienės pavyzdį ir galbūt galėtų pats trauktis iš Seimo.

„Tai yra labai negražus poelgis, aš manau, kad turi pats Seimo narys priimti savo sprendimą. Garbingas politikas turėtų pats priimti sprendimą“, – ketvirtadienį sakė „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos seniūno pavaduotojas K.Bartkevičius.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kęstutis Bartkevičius
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kęstutis Bartkevičius

Jis pripažįsta keistą K.Pūko elgesį su moterimis pastebėjęs anksčiau, nei kilo skandalas.

Kalbėdavo frakcijoje tik, kad nelabai kažkaip užsibūna mergaitės, bet dėl ko, aš kažkaip nesigilinau, – pripažino P.Gražulis.

„Daug gražių moterų. Daug komentuoti negalėčiau. Negražus poelgis, negarbingas poelgis. Mes matėme, kad daug merginų vaikšto. Kieno ten, kur tas buvo, ne man dabar komentuoti”, – kalbėjo K.Bartkevičius.

Pasak jo, deja, anksčiau merginų kaita K.Pūko aplinkoje buvo praleista pro akis, nors tai esą vyko dar Seimo rinkimų metu.

P.Gražulis taip pat sako pastebėjęs, kad kolegos padėjėjos keitėsi labai dažnai.

„Ateidavo gal, porą kartų esu pastebėjęs, bet kažkaip neatkreipiau dėmesio. Į frakcijos posėdžius irgi ateidavo tos mergaitės. Kažko labai nepastebėjau. Kalbėdavo frakcijoje tik, kad nelabai kažkaip užsibūna mergaitės, bet dėl ko, aš kažkaip nesigilinau. Gal jis plataus profilio ieškojo, gal norėjo, kad mokėtų kaip žurnalistės, teisininkės ir operatorės dirbti ir su kameromis filmuotis. Nežinau tų priežasčių“, – kalbėjo P.Gražulis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Petras Gražulis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Petras Gražulis

Lygina su Donaldu Trumpu

„Tvarkietis“ Algimantas Dumbrava taip pat sako pastebėjęs K.Pūko aplinkoje daug jaunų merginų.

Kaip ir Donaldas Trumpas, jis irgi kalbėjo visaip, bet atėjęs į politiką turi rinkti žodžius, turi laikyseną išlaikyti, – sakė A.Dumbrava.

„Po Seimą gal nevaikščiojo, bet, kad būdavo tų mergaičių, tai matydavosi. Ateina jos, pasirodo, paskui jų nebėra. Mes dar paklausdavome, iš kur jos, bet jis juokais nuleisdavo kažką ir tiek. Jei tai tiesa, ką mes vakar matėme, jei toks bendravimo lygis, tai čia net nežinau, kaip vertinti. Graudu ir liūdna darosi“, – sakė A.Dumbrava.

Tačiau, jo nuomone, K.Pūkui iš Seimo trauktis nebūtina. Esą pakaktų tik nuoširdaus Seimo nario atsiprašymo.

„Aš jo vietoje bandyčiau kiek galima plačiau, per televiziją galbūt, atsiprašyti. Susitikti, pabendrauti su jomis ir atsiprašyti ir pasakyti, kad tai daugiau nesikartos. Ta mūsų kadencija tik prasidėjo, gal žmogus nesuprato, kur jis atėjo. Buvo versle, dabar politikoje, žmogus turi įvertinti, kur jis dirba. Gal tai toks laikinas paklydimas. Versle jis nebuvo viešas asmuo. Kaip ir Donaldas Trumpas, jis irgi kalbėjo visaip, bet atėjęs į politiką turi rinkti žodžius, turi laikyseną išlaikyti“, – kalbėjo A.Dumbrava.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Algimantas Dumbrava
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Algimantas Dumbrava

Ne pirmas ir ne paskutinis?

„Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos seniūnas Remigijus Žemaitaitis tikina ketvirtadienį trumpai telefonu aptaręs situaciją su K.Pūku. R.Žemaitaitis tikina nematantis, dėl ko turėtų siūlyti K.Pūkui pasitraukti bent iš frakcijos, jei ne iš Seimo.

Ką ten siūlysi žmogui. Jis sako, kad toks jau yra, mėgsta šmaikščiai pakalbėti, „kčiortu (velniop – rusų k.), sako, daugiau aš jokių padėjėjų, nieko, supranti, nebeieškosiu“, – K.Pūko žodžius persakė R.Žemaitaitis.

„Ką ten siūlysi žmogui. Jis sako, kad toks jau yra, mėgsta šmaikščiai pakalbėti, „kčiortu (velniop – rusų k.), sako, daugiau aš jokių padėjėjų, nieko, supranti, nebeieškosiu“, – K.Pūko versiją perpasakojo R.Žemaitaitis.

Jis pripažino, kad paviešintas įrašas atrodo tikrai nekaip, tačiau gynė K.Pūką pabrėždamas, kad „pasiūlymo miegoti“ nebuvo, ir aiškino, kad padėjėjai intymius santykius siūlęs Saulius Stoma elgėsi kur kas blogiau.

„Geriausia būtų, jei jis atsiprašytų tų mergaičių, kurios gal ne taip suprato ar ne taip jį įvertino, ir viskas. Ką su juo darysi?“ – klausė R.Žemaitaitis.

Pasak jo, K.Pūkas tikrai nesiūlė padėjėjoms neoficialaus atlygio.

„Jis sakė, kad atlyginimas yra 600 eurų, o kitą dalį aš duosiu iš savo algos“, – aiškino R.Žemaitaitis ir pridūrė, kad daugelis Seimo narių vargsta už 600 eurų ieškodami profesionalių padėjėjų ir bando juos įdarbinti 1,5 etato.

R.Žemaitaitis sako, kad per keturis mėnesius K.Pūkas pakeitė tris padėjėjas. „Vieną perėmė iš Stasio Brundzos, tada turėjo dar vieną, o su paskutine vasario 13 d. susitikom ir sakė, kad turbūt pradės dirbti“, – teigė R.Žemaitaitis.

Anot jo, ne visos K.Pūko padėjėjos buvo jaunos ir gražios.

Be to, pasak R.Žemaitaičio, ne vienintelis K.Pūkas su padėjėjomis elgiasi negražiai.

„Mes kiekvienoje kadencijoje tokių turime po vieną, po du. Kažkodėl, mano galva, čia ne pabaiga. Ne pirmas čia Seimo narys. Vienas iš Vyriausybės narių kris dėl to paties dalyko“, – prognozavo R.Žemaitaitis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Remigijus Žemaitaitis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Remigijus Žemaitaitis

Bėgo su ašaromis

Apie K.Pūko trauką jaunoms padėjėjoms girdėjo ne tik jo frakcijos kolegos. Štai „valstietis“ Robertas Šarknickas pasakoja, kad viena studentė atėjo dirbti pas jį, nes neapsikentė K.Pūko elgesio.

„Žinau, apie ką kalbate. Ji buvo man apie tą patį pasisakiusi, apie ką dabar kalba žiniasklaida“, – užsiminė R.Šarknickas.

Aš jai sakiau, kad ji turi apie tai pasisakyti. Jai buvo skaudu. Kai kalbėjo, mačiau ašaras akyse, – sakė R.Šarknickas.

Jis atsisakė detaliau papasakoti, ką girdėjo iš padėjėjos, tačiau patvirtino, kad padėjėja buvo sukrėsta.

„Aš jai sakiau, kad ji turi apie tai pasisakyti. Jai buvo skaudu. Kai kalbėjo, mačiau ašaras akyse.

„Vis dėlto tai yra tavo gyvenimas ir neleisk būti skriaudžiama, gerbk save ir gal pas jį nueiti, sudėlioti taškus, išsiaiškinti galima“, – sakiau jai. Sakiau, kad gal ji turi kokių įrodymų, nes vien žodžiais gali nepatikėti. Bet, kai emociją pamatai, šlapias akis, tai netikėti negali. Tai mane sujaudino, bet taip ir baigėsi“, – pasakojo R.Šarknickas.

Seimo narys sako su pačiu K.Pūku apie šią situaciją nekalbėjęs, nes tai intymus dalykas ir galima žmogų netyčia apkaltinti.

„Labai svarbu, kad faktai būtų. Matau, kad žiniasklaidoje daugėja tų moterų, kurios tai patyrė, tai abejonėms vietoms nebelieka, kad čia vyksta tokie dalykai. Tiesa, pats nei girdėjau, nei mačiau, tik galiu vertinti per tą žmogų“, – teigė Seimo narys.

Dabar ši padėjėja nebedirba ir pas R.Šarknicką, nes negalėjo suderinti darbo ir studijų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Robertas Šarknickas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Robertas Šarknickas

Kalbėdama su 15min ji neigė patyrusi K.Pūko priekabes ir tikino, kad darbą jo komandoje palikusi dėl to, kad nepatiko pats darbas.

„Dirbau visuomeninio pasitikėjimo konsultante. Tai yra politinio pasitikėjimo pareigybė. Išėjau iš darbo, nes man nepatiko pats darbas“, – tik anonimiškai sutiko kalbėtis mergina.

Paklausta, ar Seimo narys su ja bendravo nederamai, pavyzdžiui, laidė nešvankius juokelius, mergina to nepaneigė.

„Manau, tai yra jo sąžinės reikalas, ką jis kalba“, – teigė ji.

Tačiau ji tikino, kad jai neteko nei vykti į Seimo viešbutį, nei dirbti iki išnaktų. Mergina K.Pūko komandoje dirbo lapkritį. Kaip rado šį darbą, ji nekomentuoja.

Taip pat elgėsi ir praeityje?

Į 15min kreipėsi kaunietė, su K.Pūku susidūrusi prieš penkiolika metų.

„Ką liudininkė dabar pasakoja – lygiai tas pats man buvo (…) Toks jausmas, kad apie mane pasakotų. Aš tiesiog bėgau iš ten, nes bijojau, kad jis mane gali išprievartauti“, – pasakojo jauna moteris, panorusi likti anonime, nes dabar eina aukštas pareigas.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Kęstutis Pūkas ir Lina Pūkienė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Kęstutis Pūkas ir Lina Pūkienė

Tais laikais, kai jai teko susidurti su bendrovės „Pūkas“ vadovu ir įkūrėju, ji tebuvo studentė, ieškojusi administratorės darbo.

„Jis sakė, kad po darbo administratorės turi daug darbų nuveikti. Praėjo nemažai laiko, bet man tas yra taip įstrigę... Man buvo šokas, nesitikėjau iš tokio žmogaus tokių pareiškimų. Kai pradėjome kalbėti, kad man reikės po darbo pasilikti, jis pradėjo rodyti patalpas, kur būna, kokia lova stovi. Pasakė, kad jam reikės patarnauti, tada mano kojos pradėjo drebėti. Aš pradėjau trauktis prie durų ir pradėjau galvoti, ar jis nepradės manęs prievartauti“, – prisiminė ji.

„Tai buvo baisiausias mano gyvenime darbo pokalbis“, – teigė ji.

Šiuo metu K.Pūkas turi vieną padėjėją – Karolį Bruderį. Trečiadienio vakarą jis 15min tikino, kad daugiau jam ir nereikia.

„Neimsiu nė vienos daugiau tokių šušarų, atsiprašau už žodį, kurios atėjusios ieško ne darbo, o kaži ko. Reikia dirbti – aš dar neįvažiuoju jau ketvirtas mėnuo, kur jau tikrai daug ką žinau. Ateina jinai čia – susigaudysiu. Duodu aš medžiagą, pasižiūrėk, ką tu susigaudysi. Kiek jūs dirbat – žiūrėkit, vakare skambinat kad ką nors padarytumėt. O čia žinot, ateina, pasivaikščiot kažkokios barakudos tokios. Na tai, čia jų reikalas“, – pokalbį baigė K.Pūkas.

64 metų K.Pūkas į Seimą išrinktas pagal partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąrašą. Jis nurodo, kad buvo vedęs 5 kartus. K.Pūkas iš viso turi 9 vaikus. Dabartinė žmona 40 metų Lina Pūkienė, su kuria susituokė 2008 m., rūpinasi K.Pūkui priklausančia regionine televizija ir radijo stotimis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius