Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 07

Nuolat niokojamus Panevėžio parkus stebės vaizdo kameros

Nors Panevėžys pamažu atsinaujina, vandalai nenustoja gadinti sutvarkytų miesto parkų inventoriaus. Jau ne pirmą kartą gadinami treniruokliai Kultūros ir poilsio parke, užkimštas fontanas Laisvės aikštėje, supjaustytas tinklas „Ekrano“ marių laisvalaikio zonoje.
Vaizdo kamera
Vaizdo kamera / 123RF.com nuotr.

Niokojimai – nesiliauja

Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Miesto infrastruktūros skyriaus vedėjas Dalius Vadluga pripažino, kad per šiuos metus, vien Kultūros ir poilsio parke buvo apgadinti treniruokliai, sudaužytas grindinio šviestuvas, išdraskyta elektros instaliacija balkone į upę, pavogti keli šviestuvai (po tiltu, vaikų žaidimo aikštelėje).

Taip pat kelis kartus buvo nuplėštas vaikų žaidimo aikštelės stendas.

„Na, o „Ekrano“ marios – apšvietimo atramos kenčia nuo automobilių, jau kelis kartus. Automobilių aikštelėje, nuo Biliūno gatvės, papildomai įrengėme apsaugas prie atramų, kad būtų apsaugota labiau, nes statybų metu buvo „lenktyninkų“ išverstos. Tinklas apžvalgos aikštelėje taip pat kenčia“, – apie niekinamus parkus pasakojo D.Vadluga.

Biudžetas nenumatomas

Pasak jo, visi tvarkymai finansuojami Savivaldybės lėšomis, o šie pinigai biudžete nenumatomi, kadangi kiek ko bus sulaužyta – nesuplanuosi.

„Prevencijos priemonės: informacijos viešinimas, žmonių švietimas bei praeivių neabejingumas. Jau šiais metais yra suplanuotos įrengti 95 kameros Panevėžio mieste intensyviausiose judėjimo vietose. Tačiau prie kiekvieno įrenginio kamerų pastatyti nėra galimybės“, – atviravo Miesto infrastruktūros skyriaus vedėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius