-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 27

Nuolatiniai susirinkimai vyks prie Koncertų ir sporto rūmų

Vilniaus miesto savivaldybės taryba nusprendė, kad nuolatiniai susirinkimai Vilniuje galės vykti prie Koncertų ir sporto rūmų. Tačiau norint rinktis apie tai turės būti raštu įspėta miesto savivaldybė.
Šeštadienį prie Vilniaus koncertų ir sporto rūmų susirinko mitinguotojai, reikalaujantys panaikinti, jų manymu, Lietuvoje įsigalėjusią oligarchiją.
Kultūros ir sporto rūmai / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Anot Vilniaus mero Viliaus Navicko, Koncertų ir sporto rūmai yra puiki vieta susirinkimams: „Ar gali būti prestižiškesnė vieta, kai šalia Neris ir Gedimino bokštas?“. Anot jo, Kaune nustatyta nuolatinė susirinkimų vieta anaiptol nėra miesto centre. „Kauniečiai nuolatinius susirinkimus leido rengti Dainų slėnyje, panašiai kaip pas mus būtų Vingio parke“, – kalbėjo meras.

Prie Koncertų ir sporto rūmų galės susirinkti iki 100 žmonių. Tačiau savivaldybės Viešosios tvarkos ir kalbos kontrolės skyriaus vedėjas Gintaras Tamošiūnas pastebėjo, kad policijai ir viešosios tvarkos saugumo darbuotojams bus sunku užtikrinti tvarką. „Jeigu apie mitingą sužinosime likus 5 minutėms iki jo, vargu ar spėsime ten nuvažiuoti“, – sakė G.Tamošiūnas.

Savivaldybės opozicijos lyderis Gediminas Rudžionis siūlė persvarstyti projektą ir skirti dvi vietas. „Nustatydami vieną susirinkimų vietą įžeidžiame vilnietį, parodome, kad juo nepasitikime“, – kalbėjo jis. Vis dėlto opozicijai nebuvo pritarta.

Už nuolatinę susirinkimo vietą prie Koncertų ir sporto rūmų pasisakė 28, prieš – 9, susilaikė 2 tarybos nariai. Vis dėlto buvo įtraukta pataisa, kad norintieji susirinkti turės raštiškai informuoti miesto savivaldybę, kad ši lengviau galėtų užtikrinti viešąją tvarką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius