Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 25

Nuoseklus Lietuvos ir jos piliečių interesų gynimas – pagrindinis užsienio politikos tikslas

Prezidentė Dalia Grybauskaitė metiniame Lietuvos ambasadorių suvažiavime apžvelgė šių metų užsienio politikos aktualijas, aptarė pagrindinius prioritetus bei nubrėžė užsienio politikos gaires ateinantiems metams, teigiama pranešime spaudai.
Dalia Grybauskaitė pirmą kartą oficialiu vizitu lankėsi Klaipėdoje.
Dalia Grybauskaitė / A.Kripaitės/15min.lt nuotr.

Pasak valstybės vadovės, nuoseklus šalies interesų gynimas ES, NATO darbotvarkės įgyvendinimas, aktyvi veikla stiprinant Lietuvos teritorinį, energetinį ir technologinį saugumą, tam maksimaliai išnaudojant visas tarptautinių organizacijų galimybes, transatlantinio dialogo stiprinimas bei abipuse pagarba ir nauda grįsti konstruktyvūs santykiai su kaimynais yra pagrindiniai šalies užsienio politikos prioritetai.

Kalbėdama apie narystę Europos Sąjungoje, šalies vadovė akcentavo, kad per metus pasiekta, jog Lietuvai svarbūs energetikos projektai: Baltijos jungčių planas, ES finansinės paramos jungtims su Lenkija ir Švedija užtikrinimas taptų visos ES prioritetais. Prezidentės teigimu, artėjant Lietuvos pirmininkavimui ES ir ESBO būtina labai aiškiai nubrėžti savo prioritetus – energetika, transportas, Baltijos jūros strategija, moksliniai tyrimai ir inovacijos, Rytų kaimynystės politika.

„Stiprūs ir konkrečiais darbais pagrįsti dvišaliai santykiai su Europos valstybėmis, jų tarpe aktyviai plėtojant regioninį bendradarbiavimą su Baltijos ir Šiaurės šalimis – svarbus Lietuvos užsienio politikos prioritetas. Būtina siekti, kad tokia strateginė partnerystė būtų reali, pripildyta konkrečių pasiūlymų ir stiprintų praktinį bendradarbiavimą, o aktyvūs regioniniai santykiai skatintų mūsų regiono plėtrą", – pabrėžė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

 

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius