Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 27

Nuotraukose – kalnų magija

Kauno įvairių tautų kultūrų centre,Šv.Gertrūdos gatvė 58, ketvirtadienį, 17 val., atidaroma Tatjanos ir Jono Kuzminų fotografijų paroda „Kelionių magija“.
Kelionių magija
Kelionių magija / T. ir J.Kuzminų nuotr.
Temos: 1 Paroda

T. ir J.Kuzminų fotografijose perteikta dinamiška, sunki, pavojinga kalnų keliautojų kasdienybė. „Žavingi slėnių ir kalnų peizažai, baltai-juoda kalnų vaizdinių plastika, beribės sniego ir ledo erdvės, o milžiniškų ledynų fone – miniatiūrinės turistų figūros. Visa tai verčia susimąstyti apie stichijos didybę ir žmogaus trapumą“, – sako parodos autoriai. Pasak jų, savo nuotraukose jie stengėsi tiksliai perteikti išgyvenimais ir emocijomis trykštančią kalnų turistų būseną ir rasti atsakymą į klausimą, kodėl žmonės vyksta į pavojų kupinas, varginančias keliones.

T. ir J.Kuzminų nuotr./Kelionių magija
T. ir J.Kuzminų nuotr./Parodos nuotrauka

Lietuvos fotomenininkų sąjungos nariai, edukologai T. ir J.Kuzminai visą gyvenimą stengėsi propaguoti fotografijos meną. Tai darė įvairiai: rengė respublikines ir tarptautines jaunimo fotografijos parodas, konkursus, kūrybines stovyklas, plenerus, leido knygas, vadovėlius, katalogus. Jų dėka buvo suorganizuota 250 susitikimų, paskaitų, diskusijų su žymiausiais šalies menininkais. Jaunųjų kūrėjų veiklą jie pristato Lietuvoje ir užsienyje, o jų paruoštų vadovėlių dėka fotografija pirmą kartą Lietuvoje nuo 2007 m. oficialiai pradėta dėstyti bendrojo lavinimo mokyklose. Tais pačiais metais už jaunimo kultūrinę edukacinę veiklą veiklieji Kuzminai tapo Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos premijos laureatais. 2009 m. už reikšmingus neatlygintinus darbus Kaunui ir Lietuvai, T. ir J.Kuzminai apdovanoti Kauno miesto savivaldybes „Gerumo kristalu“.

Išvysti jų fotografijų parodą Kaune bus galima iki vasario 15 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius