-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 08 10

Nušalinta Birštono merė N.Dirginčienė buvo grąžinta į eitas pareigas

Į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) akiratį patekusi ir tuomet priversta pasitraukti iš posto Nijolė Dirginčienė vėl eina Birštono savivaldybės mero pareigas, rašo „Lietuvos žinios“.
Birštono merė Nijolė Dirginčienė
Birštono merė Nijolė Dirginčienė / Asociacijos „Gyvastis“ nuotr.

STT agentai Birštono miesto savivaldybėje apsilankė šių metų vasario pradžioje. N.Dirginčienei ir dviem jos partijos bičiuliams, ėjusiems aukštas pareigas savivaldybėje, pareikšti įtarimai piktnaudžiavus tarnybine padėtimi siekiant asmeninės naudos.

Teigta, kad N.Dirginčienė ir du jos pavaldiniai į STT akiratį pateko, kai vienas Birštono gyventojas pranešė, esą kurorto savivaldybė už 2 tūkst. litų įsigijo baldų, bet jie atsidūrė Socialdemokratų partijos Birštono skyriaus patalpose. Vasario 8-ąją Kauno miesto apylinkės teismas Birštono miesto merę nuo pareigų nušalino keturiems mėnesiams.

Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorų birželio 8-ąją pateiktas prašymas pratęsti nušalinimo terminą dar keturiems mėnesiams teismo nepatenkintas. Į darbą N.Dirginčienė grįžo jau kitą dieną.

Sprendimą leisti merei toliau eiti pareigas priėmė Kauno miesto apylinkės teismas. Tas pats teismas rugsėjo pabaigoje svarstys bylą dėl galimo N.Dirginčienės piktnaudžiavimo tarnyba.

„Manau, rudenį bus priimtas galutinis sprendimas ir atsakyta į klausimą, ar buvo padaryta nusikalstama veika. Teismas jau išklausė visas šalis, liudininkus. Beliko baigiamosios kalbos“, – sakė N.Dirginčienė. Ji tikino daugiau susiklosčiusios padėties komentuoti negalinti, nes byla dar nebaigta.

Seimo LSDP frakcijos seniūno pavaduotojas Juozas Olekas sakė apgailestaująs, kad iš posto priversta pasitraukti partijos narė į savivaldybės mero pareigas grąžinta visuomenei šio fakto nepaviešinus. Kol kas neaišku, kaip partija patars N.Dirginčienei ginti savo garbę ir orumą, jei piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi faktas teisme nebus patvirtintas.

„Įvykis neigiamai paveikė ir Birštono merės, ir Socialdemokratų partijos reputaciją. Jei N.Dirginčienei kaltinimai bus panaikinti, tuomet spręsime, kaip elgtis“, – tikino J.Olekas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius