Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 01

Nusikalsti linkusius jaunuolius įkalbinėja dirbti

Dorai uždirbti pinigai yra daug mielesni ir vertingesni – tai klaidų gyvenime padariusiems jaunuoliams bando įrodyti Kauno darbo biržos specialistai.
Nusikalsti linkusius jaunuolius įkalbinėja dirbti
Kauno darbo biržos specialistai nusikalsti linkusius jaunuolius įkalbinėja dirbti. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Įkalbėti už įvairius nusikaltimus bausmę atliekančius paauglius grįžus į laisvę imtis legalaus darbo – gana sunki užduotis. Tuo įsitikino daugiau nei metus Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriuje motyvacinius seminarus organizuojančio Kauno darbo biržos Jaunimo darbo centro specialistai. Bausmes už įvykdytus nusikaltimus izoliatoriuje atliekantys jaunuoliai vakar dalyvavo Darbo biržos rengtame seminare „Verslumo ugdymas“.

„Su jaunuoliais seminarų metu mes kalbame apie profesijos pasirinkimą. Daugelis šių žmonių ne tik neturi jokios profesijos, bet ir tėra baigę 5–6 klases. Kalbame apie pačias paprasčiausias profesijas, nereikalaujančias specialaus išsilavinimo: staliaus, santechniko, kepėjo ir kitas“, – pasakojo Kauno darbo biržos Jaunimo darbo centro vyr. specialistė Jurga Kvietkauskaitė.

Anot pašnekovės, į seminarus susirenkantys jaunuoliai negali pasigirti sugebėjimu ilgai išlaikyti dėmesį, tad profesijos ir legalaus darbo pranašumai jiems pristatomi demonstruojant specialius filmus. „Tai priklauso nuo pačių žmonių, – paklausta, ar paaugliai aktyviai domisi pateikiama informacija, teigėJ.Kvietkauskaitė. – Kai kuriems visai niekas neįdomu, tačiau dalis jų domisi. Dažniausiai tai daro tie, kuriems iki išėjimo į laisvę būna likę mažai laiko.“

Anot Jaunimo darbo centro atstovės, jau yra pasitaikę atvejų, kai iš nepilnamečių tardymo izoliatoriaus į laisvę išėjusiems jaunuoliams Darbo birža padėjo susirasti užsiėmimą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius