-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 25

Nusipirkusi seną bilietą kaunietė gimtadienio proga gavo „dovaną“ – 30 Lt baudą

Už du litus autobuse nusipirkusi bilietėlį kaunietė turėjo susimokėti baudą. Ji įtaria tapusi nesąžiningų autobusų vairuotojų pasipelnymo šaltiniu. Kad tokių atvejų pasitaiko, pripažįsta ir miesto savivaldybė, rašo „Kauno diena“.
Nauji autobusai
Autobuse / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaunietė Birutė S. (pavardė redakcijai žinoma) kovo 12-ąją šventė savo gimtadienį. Retai viešuoju transportu besinaudojanti moteris įlipo į 46-ojo maršruto autobusą, kursuojantį tarp geležinkelio stoties ir Šlienavos.

Kiek pavažiavus, Panemunėje, autobusą patikrino transporto kontrolieriai, kurie moterį, važiuojančią su dviejų dienų senumo visai ne to maršruto bilietėliu nubaudė 30 litų bauda. Moteris neabejoja, kad seną bilietėlį jai pardavė vairuotoja.

„Kol susivokiau, išlaipino iš autobuso ir baudą išrašė. Įdomiausia tai, kad aš jau pusę metų kaip nevažinėju viešuoju transportu, tad bilietėlis kišenėje užsilikti negalėjo. Elektroninio bilieto irgi neturiu. Ta bauda buvo mano gimtadienio pasveikinimas“, – pasakojo moteris.

Kaunietė teigė į redakciją kreipusis po to, kai, pašnekėjusi su kolegomis, išgirdo daugiau panašių istorijų, kai vairuotojai bilietus ne atspausdina kasos aparatu, bet ištraukia iš kišenės.

Problemos egzistavimą patvirtino ir savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras:

„Tokių vairuotojų piktnaudžiavimų yra buvę. Apie juos sužinodavome iš skyrių pasiekiančių skundų. Turime savų tikrinimo metodų, dalis skundų pasitvirtindavo“. Pasak valdininko, tokiam vairuotojui gresia bauda už neparduotą bilietą, o vėliau jis atleidžiamas iš darbo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius