-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 13

Nuskandinti pasiūlyto burlaivio „Meridianas“ palaikytojų gretas sumenkino lietus

Šeštadienio popietę Klaipėdoje surengta „Meridiano“ palaikymo akcija. Prapliupus lietui į ją atėjo apie 40 klaipėdiečių,. Saujelė miestiečių prisijungė prie socialiniame tinkle pasklidusio raginimo prisidėti prie burlaivio išsaugojimo. Prie paskyros socialiniame tinkle buvo prisijungę 1 600 klaipėdiečių.
Prie burlaivio šeštadienį susirinko apie 40 klaipėdiečių.
Prie burlaivio šeštadienį susirinko apie 40 klaipėdiečių. / J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

Prie laivo atėję klaipėdiečiai sustojo bendrai nuotraukai, ją akcijos sumanytojai ketina skleisti internete. Vienas akcijos sumanytojų – klaipėdietis Domas Lukauskas. Jis būrelį žmonių ir užfiksavo fotoaparatu.

„Tai ne mano vieno idėja“, – sakė jis, apgailestaudamas, kad burlaivio likimas visiškai neaiškus. Šią savaitę bendrovė, valdanti „Meridianą“, pasiūlė jį nuskandinti, esą jis vis tiek niekam nerūpi.

„Iš esmės akcija nieko nepakeis. Tačiau norėjome parodyti, kad mums svarbus „Meridianas“. Kaip fotografas galiu pasakyti, kad senamiestyje nieko nėra. Tai vienintelė vieta, kur kažkas kitaip, nei kituose miestuose. Jūrinis miestas, turime burlaivį, jo netekti būtų liūdna. Gaila, kad lietus ir atėjo ne daug žmonių“, – kalbėjo Domas. Jis teigė netikintis, kad laivas bus nuskandintas ir tokias kalbas vadino šantažu, tačiau realiomis vadino kalbas, jog burlaivis bus iškeltas ir nežinia, ar į savo vietą besugrįš.

Prie akcijos prisidėjo daugiausia jauni žmonės. Būrys vaikinų teigė, kad jei nebebus šio simbolio, nebebus ir Klaipėdos.

Likimas neaiškus
 
Pirmadienį bendrovės „Meridianas“ vadovas Artūras Žičkus kreipėsi į Vyriausybę prašydamas rasti vietą Lietuvos pajūryje, kur barkentiną būtų galima nuskandinti. Jis teigė neturintis vilčių, kad laivą dar galima išsaugoti, juolab, kad jis išbrauktas iš kultūros vertybių registro.

Pasibaigus akcijai laivo link skubėjo bendrovės „Meridianas“ vadovas Artūras Žičkus. Jis  džiaugėsi klaipėdiečių dėmesiu.

„Visi prieš nuskandinimą, daryti kažkas kažką gal ir nori, bet norėti yra viena – reikia galėti. Aišku, jei miestas palaikytų, būtų visiškai kitaip“, – sakė jis.

Pavasarį miesto savivaldybė paskelbė sąskaitą ir paragino miestiečius aukoti, kad laivas lapkritį galėtų būti iškeltas iš vandens, nes dar vienos žiemos jis gali nebeatlaikyti.

Pasak A.Žičkaus, ar laivas iš tiesų bus iškeltas – nežinia. Tam reikia apie 20 tūkst. Lt. Trumposomis žinutėmis žmonės tiesiogiai paaukojo apie 1 000 Lt.

„Iškėlus nekainuotų keturių žmonių išlaikymas, elektra. Vanduo sunkiasi pro korpusą, kas keturias valandas jungiasi siurbliai. Žiemą – elektrinis šildymas, o jis nepigus“, – pasakojo A.Žičkus.

Jis vylėsi, kad artimiausiu metu paaiškės nors kokios naujos aplinkybės, nes pasak jo, jei nėra lėšų remontui, iškelti laivą – vadinasi jį paversti paminklu.

„Kol laivas vandeny – jis gyvas. Juk laivus krikštija, jie turi laivus, jie žūsta, kaip žmonės“, – sakė A.Žičkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius