-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 09

Nuslinkęs šlaitas Kaune bus nedelsiant sutvirtintas

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas penktadienį sušaukė ekstremalių situacijų valdymo centro veiklos koordinavimo grupės posėdį, kuriame nutarta kuo skubiau sutvirtinti ketvirtadienį nuslinkusį šlaitą Savanorių prospekte.
Žemių nuošliauža Kaune
Žemių nuošliauža Kaune / 15min.lt skaitytojo Rimgos nuotr.

Nutarta nukasti ir išvežti nuslinkusio šlaito žemes ir sutvirtinti šlaitą. Miesto tvarkymo skyrius skubos tvarka turės organizuoti konkursą ir išaiškinti bendrovę, kuri galėtų atlikti šiuos darbus. Lėšų tam bus skirta iš administracijos direktoriaus rezervo.

Po šlaito nuošliaužos ketvirtadienį išvežta apie 30 kubinių metrų žemės. Tačiau dar reikės nukasti atsipalaidavusį žemės ruožą. Manoma, kad iš viso reikės išvežti apie 100 kubinių metrų žemės ir tik tada iš naujo sutvirtinti šlaitą.

„Pasitarus su specialistais, reikėtų atlikti šlaito ekspertizę, nes suvirtinus šlaitą vienoje vietoje, toks pats įvykis gali pasikartoti kitoje šlaito dalyje. Būtina atkreipti dėmesį į šlaitus ties Sinagoga, ties istorine Prezidentūra, – sakė administracijos direktorius V.Gudėnas.

Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Marija Stanikūnienė priminė, kad Kaunas – vienintelis miestas, kuris turi apribojimus dėl statybų šlaituose, virš šlaitų ir jų apačioje. „Kaune turi būti padidintas dėmesys šlaitams, nes visi prisimename įvykius Aleksote ir Jonavos gatvėje, kai slenkantys šlaitai kėlė grėsmę gyventojams“, – sakė M.Stanikūnienė.

Administracijos direktorius įpareigojo tarnybas užtikrinti nutekamojo vandens grotelių priežiūrą, nes ir šį kartą avarija įvyko dėl grotelių užkimšimo lapais bei šiukšlėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius