Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 14

Nustačius šiurkščių higienos pažeidimų kurį laiką neveiks kavinė Šiauliuose

Vasaros sezono metu išaugant apsinuodijimo maistu rizikai, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) yra sustiprinusi maitinimo paslaugas teikiančių įmonių priežiūrą. Tikslinių patikrų metu šio sektoriaus įmonėms primenama, kad esant šiltiems orams ypač svarbu dar atsakingiau rinktis maisto produktus, o gaminant maistą – laikytis higienos reikalavimų, užtikrinti tinkamą maisto saugą. Planinio patikrinimo metu Šiauliuose įsikūrusioje kavinėje (Vytauto g. 101), priklausančioje UAB „Greivima“, inspektoriams teko laikinai stabdyti jos veiklą, nes užfiksuota daug ir šiurkščių higienos bei maisto saugos pažeidimų, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Kavinė
Kavinė / 123rf.com nuotr.

Tikrintoje kavinėje patalpos ir naudojamas inventorius rasti netvarkingi bei nešvarūs, po plautuvėmis aptikta korozijos ir pelėsio židinių, vandens maišytuvai nesandarūs.

Kavinės virtuvėje nebuvo jokių priemonių darbuotojų rankų higienai užtikrinti, nors rankų higiena yra vienas esminių veiksnių, galinčių apsaugoti nuo infekcijų, plintančių kontaktiniu būdu.

Taip pat maisto saugos specialistai atkreipia dėmesį, kad maisto ir jo žaliavų laikymo temperatūra tiesiogiai veikia maisto saugą ir kokybę. Tuo tarpu minėtoje kavinėje šaldymo įrenginiuose nebuvo užtikrintos tinkamos maisto produktų laikymo sąlygos – mėsos šaldytuve fiksuota +10 oC temperatūra, nors greitai gendantys produktai turi būti laikomi esant 0 – +6 oC temperatūrai.

Gaminant maistą buvo sudaromos galimybės atsirasti kryžminei taršai, nes dalis maisto produktų ir švaraus inventoriaus buvo laikomi greta atvirų talpų su atliekomis, vienkartiniai indai buvo sudėti tiesiog ant grindų. Tualeto inventorius buvo laikomas kartu su daržovių patalpos valymo inventoriumi. Be to, maisto gaminimo patalpose buvo ir įvairių pašalinių daiktų – gėlių vazonai, dviratis, drabužiai ir kt.

Nustatyta, kad su maistu dirbančio personalo saugai ir sveikatai skirtas nepakankamas dėmesys, nematuota jų kūno temperatūra, nepasirūpinta termometrais.

Šios maitinimo įmonės atsakingi asmenys sulaukė administracinių sankcijų už pažeidimus, o atnaujinti veiklą kavinė galės tik pašalinusi nustatytus trūkumus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius