-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 16

Nutraukti paramą „socialdarbiečiams“ R.Karbauskis ketino ne dėl alkoholio, o dėl veto

Nutraukti paramą „socialdarbiečių“ vienmandatininkams valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis grasino ne dėl prekybos alkoholiu paplūdimių lauko kavinėse, o dėl prezidento vetuotos Lietuvos automobilių kelių direkcijos valdybos pertvarkos, rašo „Lietuvos rytas“.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Paprastai valdančiosios koalicijos taryboje būdavo tariamasi dėl bendrų balsavimų. Nežinau, ar šįkart taip buvo. Abi pusės aiškina skirtingai. Tik žinau, kad koalicijoje buvo tariamasi, jog nebus palaikomas prezidento Gitano Nausėdos veto dėl Lietuvos automobilių kelių direkcijos valdybos pertvarkos. Bet mūsų frakcija balsavo kitaip ir jos balsavimai tiek dėl veto, tiek dėl galimybės prekiauti alkoholiu paplūdimiuose buvo lemiami“, – laikraščiui sakė Seimo narė, buvusi „socialdarbietė“ Rimantė Šalaševičiūtė.

Ją „valstiečiai“ sutiko įtraukti į savo Seimo rinkimų sąrašą.

„Dar prieš balsavimą dėl prezidento veto R.Karbauskis buvo įspėjęs, kad jeigu nebus laikomasi susitarimo, „valstiečiai“ neparems penkių mūsų vienmandatininkų“, – tvirtino parlamentarė.

G.Nausėda buvo vetavęs valdančiųjų pataisas, leidusias valstybės įmonę pertvarkytos Kelių direkcijos valdybos daugumą suformuoti iš valstybės tarnautojų. Seimas pritarė veto.

Valdantieji „valstiečiai“ penktadienį per partijos tarybos posėdį pranešė nutraukiantys susitarimą su Lietuvos socialdemokratų darbo partija (LSDDP) dėl bendrų kandidatų per Seimo rinkimus kėlimo. R.Karbauskis teigė, kad toks sprendimas priimtas „išsiskyrus nuomonėms balsuojant dėl esminių vertybinių, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) programines nuostatas įgyvendinančių įstatymų priėmimo“.

„LVŽS taryboje išreikštas susirūpinimas, kad po praėjusio tarybos posėdžio, kuriame buvo priimtas sprendimas kelti bendrus su koalicijos partneriais kandidatus, LSDDP frakcijos nariai neparėmė Seime LVŽS frakcijos balsuojant dėl esminių vertybinių klausimų, ypač tų, kurie susiję su sveikatos politika, alkoholio vartojimo mažinimo priemonėmis“, – partijos pranešime cituotas R.Karbauskis.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius